Zaradi sredinca trenerju tekma kazni

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Montpellierjev trener René Girard je zaradi sredinca, ki ga je v izdihljajih tekme proti Schalkeju 04 pokazal nasprotnemu trenerju Huubu Stevensu, v sredo dobil eno tekmo kazni s strani Evropske nogometne zveze (Uefa).
Oglej si celoten članek

Pri Uefi so še dodali, da je disciplinski komite trenerju Montpellierja prisodil še plačilo pet tisoč evrov zaradi "neprimernega vedenja". René Girard je bil namreč glavna zvezda zadnje tekme Lige prvakov v Gelsenkirchnu, kjer je z aktualnimi francoskimi prvaki izvlekel remi proti Schalkeju 04 (2:2).

Girard bo zaradi kazni izpustil domači obračun z Olympiakosom (24. oktobra), Uefa pa mu je prisodila še pogojno tekmo kazni, ki bo začela veljati ob podobnem prekršku v obdobju naslednjih treh let. Montpellier bo na račun Uefe vplačal še dodatnih 17 tisoč evrov zaradi metanja pirotehničnih sredstev njegovih navijačev in števila prejetih rumenih kartonov (pet ali več).

Francoskim južnjakom je kljub igralcu manj uspelo izenačiti v zadnji minuti tekme, po kateri je nizozemski trener Schalkeja Huub Stevens dejal, da je sporni sredinec nasprotnega trenerja videl šele na televizijskem posnetku, med samo tekmo pa ne. Stevens je še povedal, da je Girard skozi celoten obračun negodoval pri sodnikih.

"Zahteval je rumeni karton vsakič, ko smo naredili prekršek za prosti strel. To je nekaj, česar preprosto ne počneš, ni pošteno," je dejal Stevens. "Schalke nas ni spoštoval in zato plačal za izenačujoči gol v zadnji minuti!" pa je povedal vročekrvni francoski trener Girard.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.