Zaradi tragedije Japoncev ne bo na SP

Foto: Žurnal24 Iz moralnih razlogov japonski hokejisti ne bodo pripotovali na SP. (Foto: Saša D
Japonska hokejska zveza je sporočila, da bo zaradi posledic naravne katastrofe, ki je državo prizadela pred tedni, umaknila svoje ekipe z bližnjih svetovnih prvenstev v hokeju.
Oglej si celoten članek

Japonci tako ne bodo nastopili niti na aprilskem članskem prvenstvu divizije I na Madžarskem. Kot razlog za umik s tekmovanj so Japonci navedli moralne razloge, saj čas žalovanja v državi ni primeren za udeležbo na športnih dogodkih. Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je japonsko odločitev sprejela z razumevanjem in sporočila, da bo v naslednjih dneh prilagodila tekmovalne urnike glede na manjše število udeleženih reprezentanc.

Poleg prvenstva divizije I v Budimpešti so Japonci odpovedali še sodelovanje na SP do 18 let divizije I v Rigi ter na ženskem SP divizije I v Ravensburgu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.