Zaradi 'tvita' ob življenjsko priložnost

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Španski prvoligaš Deportivo La Coruna je zaradi tri leta stare objave na družabnem omrežju Twitter prekinil pogodbo z 20-letnim Juliom Reyem.
Oglej si celoten članek

Julio Rey je bil na pragu prestopa k španskemu prvoligašu Deportivu La Coruni, selitev med elitno druščino, kjer bi igral z Lionelom Messijem, Cristianom Ronaldom in ostalimi zvezdniki španske La Lige, pa mu je preprečila nespametna objava iz leta 2012.

''J**i se Depor, j**i se Riazor (stadion, op. a.),'' je pred tremi leti na Twitterju zapisal nogometaš španskega četrtoligaša Arose SC.

Deportivo je na spletni strani že objavil predstavitvene fotografije 20-letnega nogometaša, dogovor pa je padel v vodo, ko so uslužbenci kluba, ki so zadolženi za preverbo, kaj njihovi nogometaši počnejo na družabnih omrežjih, izbrskali žaljivo objavo na račun španskega prvoligaša.

Deportivo se ni oziral na podatek, da je bil nogometaš v času objave star komaj 17 let, niti ga ni zanimalo dejstvo, da je Rey nemudoma izbrisal svoj Twitter profil. Klub je dogovor prekinil, nogometaš pa, vsaj za zdaj, ostaja član četrtoligaša.

''Real Club Deportivo, ki je po podpisu pogodbe oznanil prestop Julia Reyja, se je odločil, da pogodbo prekine, potem ko smo analizirali neprimeren komentar na nogometaševem osebnem računu izpred nekaj let. V Deportivu menimo, da si nogometaš zasluži nositi modro-belo majico, če je vzor športnega vedenja, spoštljiv do svojih rivalov, predan in pozitivno nastrojen do Deporja, njegovih barv, ponosa in vrednot, ki jih predstavlja naša institucija,'' je sporočil Deportivo.

Še en primer, ki nazorno kaže na to, kako nevarna so lahko družabna omrežja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.