Zaradi vraževernosti spremenila ime

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovna prvakinja na dvovišinski bradlji, kitajska telovadka Yao Jinnan, je vse podredila zlati olimpijski medalji na igrah v Riu. Že pred letošnjim svetovnim prvenstvom v domačem Nanningu si je iz vraževernosti namreč spremenila ime.
Oglej si celoten članek

Yao Jinnan je prav posebno ime. Beseda jin v kitajščini pomeni zlato, nan pa, da ga bo težko doseči. "Zlato, ki ga bo težko doseči," je bila zamisel njenih staršev, a 19-letna športnica se je odločila, da s takšnim izhodiščem ne bo odpotovala v Brazilijo. Po novem ji je ime You Ziyi, pri čemer novo ime nima prav nobenega pomena.

Zanimivo je, da tekmovalka na novinarski konferenci po zmagi v Nanningu ni želela razkriti, zakaj že na v nedeljo končanem SP ni nastopila z novim imenom. "Lahko me poimenujete, kakor si želite," je dejala kitajskemu novinarju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.