Žarek upanja za angleški nogomet

Foto: Epa premier league žoga
Angleški nogometni klubi se začeli s postopnim vračanjem v stare tire.
Oglej si celoten članek

Izvršni direktor angleške premier league, Richard Masters, je prepričan, da se bo sezona vrhunskega angleškega nogometa nadaljevala junija, ko se bo lahko hitro začel odvijati "Projekt Restart", projekt vnovičnega zagona nogometa na Otoku po prekinitvi zaradi pandemije novega koronavirusa.

Klubi so ta teden začeli postopno vračanje nogometa s prvo fazo sproščanja ukrepov. Najprej so začeli treninge v majhnih skupinah na igriščih z upoštevanjem varne razdalje in ostalih najstrožjih zdravstvenih navodil. V ligi upajo, da bodo 12. ali 19. junija lahko nadaljevali sezono, v katerih angleške prvoligaške kluba čaka še skupno 92 tekem.

Igralci in trenerji premier lige so bili testirani na novi koronavirus. Šest oseb je bil pozitivnih, med njimi tudi Watfordov branilec Adrian Mariappa.

"Naredili smo prvi korak. Super je, da so vsi, tudi navijači, videli svoje igralce na igrišču," je Masters za BBC Sport povedal v petek.

Masters je dejal, da je v tem trenutku "prepričan, kolikor je to mogoče", da se bodo tekme začele junija.

Na vprašanje, ali ima premier liga natančen datum vračanja, je Masters dejal, da mora biti organizacija "prilagodljiva".

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.