Zaslužil bi si drugačno slovo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Manuel Pellegrini je odigral zadnjo tekmo na domačem stadionu Etihad, kjer se je od njega poslovila peščica navijačev Manchester Cityja.
Oglej si celoten članek

Manchester City je na derbiju 37. kroga angleške Premier League remiziral z Arsenalom (2:2), s tem pa se je od domačih navijačev poslovil čilski strateg Manuel Pellegrini, ki po treh letih zapušča ekipo. Prihodnje leto bo sinjemodre vodil njegov uradni naslednik Pep Guardiola.

Pellegrini je z Manchester Cityjem osvojil tri lovorike, še vedno pa ni jasno, ali bo ekipa v prihajajoči sezoni lahko igrala v Ligi prvakov. Meščani so namreč uvrščeni na četrto mesto ligaške lestvice, ki prinaša nastop v dodatnih kvalifikacijah, a Manchester United s tekmo manj zaostaja le dve točki, kar pomeni, da bodo rdeči vragi na zadnjih dveh tekmah krojili svojo usodo.

Prav lahko se zgodi, da bi se Guardiola ob prihodu v Manchester moral zadovoljiti z igranjem v drugorazrednem evropskem tekmovanju - Ligi Evropa.

Pellegrini je v zahvalnem govoru obžaloval, da niso premagali Arsenala, in se navijačem zahvalil za vso podporo, ki so mu jo - z izjemo, sodeč po udeležbi, njegovega slovesa - izkazovali od leta 2013.

''Za mano so tri čudovita  in nepozabna leta. Lahko rečem le hvala navijačem, nikoli vas ne bom pozabil in kar je najpomembneje, nikoli se ne spremenite, saj vas ekipa potrebuje. Prepričan sem, da boste prihodnje leto zelo uspešni v vseh tekmovanjih,'' je dejal Pellegrini.

Zahvalni govor je minil pred dokaj praznimi tribunami, saj je večina navijačev, bržkone razočaranih nad končnim rezultatom, že prej zapustila prizorišče. Na tribunah, ki sprejmejo več kot 55.000 gledalcev, jih je ostalo le nekaj tisoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.