Zato Fak ni dobil šopka

Foto: Epa jakov fak
Prireditelji v Pyeongchangu sledijo zgledu olimpijskih iger v Riu de Janeiru.
Oglej si celoten članek

Najboljši tekmovalci za svoje uspehe v Pyeongchangu ne prejmejo šopkov rož, kot je bilo to na olimpijskih igrah običajno v preteklosti. 

Namesto tega športniki prejmejo ljubkega tigra iz blaga (Soohorang), ki je maskota 23. zimskih olimpijskih iger v Južni Koreji. 

Vsak beli tiger, ki je neločljivo povezan z mitologijo in kulturo Južne Koreje, je opremljen z majhnim klobukom, na katerega so pritrjene papirnate rože, imenovane uhsahwa in so zgodovinskega pomena za državo gostiteljico. 

Pregled kolajn Pa jo imamo!

Prvi so se iz trajnostnih razlogov podeljevanju šopkov odrekli prireditelji poletnih olimpijskih iger v Riu de Janeiru (2016).

Odločitev so sprejeli na podlagi dejstev, da so rože prehitro ovenele, številni prejemniki odličji pa so se jih sami znebili že nekaj minut po koncu prireditve.

Ker je disciplin veliko manj, medalje na zimskih olimpijskih igrah za razliko od poletnih podeljujejo vsak dan zvečer po koncu vseh tekmovanj.

Foto: Epa Soohorang maskota

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.