Zato je Ancelotti v resnici moral spakirati kovčke

Foto: Epa carlo ancelotti
Bayern München je po bolečem porazu proti Paris Saint-Germainu odpustil Carla Ancelottija. Zakulisje razkriva prvi mož bavarskega kluba.
Oglej si celoten članek

Bayern München je v drugem krogu Lige prvakov izgubil na gostovanju pri Paris Saint-Germainu (0:3). Poraz je bil kaplja čez rob za vodilne može bavarskega kluba, ki so po enem letu odslovili italijanskega stratega Carla Ancelottija.

Po debaklu Bayern odpustil Carla Ancelottija

Predsednik Bayerna Uli Hoeness je v pogovoru za Sport1 razkril, da glavni razlogi za predčasno prekinitev sodelovanja izvirajo iz slačilnice. "Proti Ancelottiju se je obrnilo pet nogometašev. Iz tega se je bilo nemogoče izviti," je o slabi klimi v zakulisju spregovoril Hoeness.

Oglasil se je tudi izvršni direktor kluba Karl Heinz-Rummenigge, ki je večji pomen pripisal rezultatom.

"Od začetka sezone predstave ekipe niso bile v skladu z našimi pričakovanji. Tekma v Parizu je jasno pokazala, da moramo ukrepati. Carlo je moj prijatelj in to se ne bo spremenilo, a morali smo sprejeti profesionalno odločitev v korist Bayerna," je dejal Rummenigge.

Foto: Epa carlo ancelotti Ancelotti je na svoji zadnji tekmi v vlogi trenerja aktualnega nemškega prvaka izbral tvegano postavitev. Na klopi so ostali Franck Ribery, Arjen Robben in Mats Hummels. "Ničesar ne obžalujem," je po tekmi odločno dejal Italijan.

V luči njegovega slovesa je zanimiva tudi tiskovna konferenca pred tekmo, na kateri je nigerijski novinar Ancelottija vprašal, če se v primeru poraza proti PSG-ju boji za svoje delovno mesto. "Močno vprašanje. Vesel sem, da se Nigerijci zanimajo zame. Mislim, da ne. Čaka nas pomembna tekma. Res je, da nismo začeli na vrhu, a to je šele začetek sezone. To bo prestižna in pomembna tekma, ki pa ni odločilna," je odvrnil nekdanji trener Bayerna. Ko bi le vedel ...

Bavarci se po šestih odigranih krogih nahajajo na tretjem mestu bundesligaške lestvice. Ekipo bo začasno vodil Ancelottijev pomočnik Willy Sagnol.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.