Zato je počilo med Đokovićem in ameriško legendo

Foto: Epa novak đoković andre agassi
Na dan prihajajo nove podrobnosti o razhodu Novaka Đokovića in Andreja Agassija.
Oglej si celoten članek

Med teniškim mastersom v Miamiju se je razvedelo, da je nekdanji ameriški tenisač Andre Agassi zapustil ekipo Novaka Đokovića. Novica je presenetila teniško javnost, saj je bil Agassi del trenerskega štaba le 11 mesecev, v tem času pa je nekdanji prvi igralec sveta odigral le kopico obračunov.

Agassi je se trenerskemu timu srbskega tenisača pridružil pred OP Francije leta 2017, kjer je moral Đoković v četrtfinalu priznati premoč Dominicu Thiemu. Srb je nato osvojil travnati turnir v Eastbournu, po porazu proti Tomašu Berdychu v četrtfinalu Wimbledona pa je zaradi poškodbe komolca predčasno končal sezono.

Poškodba mu je povzročala težave tudi v uvodu v letošnjo sezono, kar je botrovalo nekaj presenetljivim porazom. Na najljubšem grand slamu, OP Avstralije, kjer je v preteklosti osvojil šest lovorik, ga je v osmini finala šokiral Korejec Hyeon Chung.

Đoković je pred tem odpovedal nastop na turnirjih v Abu Dabiju in Dohi, kar je bil očiten znak, da fizično še ni nared.

Foto: Profimedia Andre Agassi Novak Đoković

Po porazu v Melbournu se je odločil za manjši operativni poseg na komolcu

, nato pa v nasprotju z nasveti trenerja zaigral na mastersu v Indian Wellsu, kjer ga je že v drugem krogu izločil neznani Japonec Taro Daniel. Iz Kalifornije je odpotoval na Florido in zaigral še na mastersu v Miamiju, kjer ga je prav tako v drugem krogu izločil Francoz Benoit Paire.

Porazi so očitno načeli odnose v njegovi ekipi, saj je bil Agassi mnenja, da bi moral Đoković še nekaj časa počivati, a se tenisač s tem ni strinjal. "Z najboljšim namemom sem mu želel pomagati, a prevečkrat sva se strinjala, da se ne strinjava," je ob slovesu dejal ameriški strokovnjak.

Nole je letos odigral le šest obračunov (3-3).

Po poročanju nemških medijev naj bi se Agassi in Đoković dokončno sporekla v Indian Wellsu. "Agassija je nerviralo, ker Novak ni upošteval niti enega nasveta. Večkrat sta se sporekla, najtežje pa je bilo v Indian Wellsu. Agassi mu je sugeriral, naj turnir izpusti, ker je vedel, da ni pripravljen. Novak ga ni poslušal. Čeprav je od operacije minil komaj mesec dni, je menil, da lahko tekmuje. Agassi je besen zapustil trening in se odločil, da prekine sodelovanje," piše nemški spletni portal Spoks.

Zanimivo podrobnost je razkril tudi nekdanji Agassijev trener Darren Cahill, ki je namignil, da Đoković ni bil povsem predan delu z Američanom. Ob tem je dodal, da se je od nekdanjega varovanca naučil več kot obratno. "Od Agassija sem se naučil več, kot se je on naučil od mene," je zatrdil Cahill in s tem dal jasno vedeti, da je Đoković izgubil velikega strokovnjaka.

Foto: Epa Andre Agassi Novak Đoković

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.