Zato ljubijo "Norca": otroci niso mogli verjeti!

Foto: Epa
Foto: Epa
Legendarni argentinski trener je na severu Anglije zelo priljubljen.
Oglej si celoten članek

Leeds United se počasi vrača na pota stare slave. Sloviti klub iz Yorkshira se je pred lansko sezono vrnil v Premier League in pod vodstvom kultnega stratega Marcela Bielse zasedel visoko deveto mesto.

Bielsa je sila vpliven človek v trenerskih vodah, kot svojega mentorja ga šteje tudi slavljeni Katalonec Pep Guardiola. "Norec", kot je vzdevek Bielse, pa je zelo poseben človek.

Njegove vraževerne geste med srečanjem so dobro dokumentirane, vztrajanje pri španščini pri novinarskih vprašanjih je še ena njegova posebnost, zelo specifičen in zahteven je tudi njegov način treninga.

Prestop Nov rekord angleškega prvoligaša

Argentinec je zelo priljubljen v Leedsu in okolici. "Pave" je dvignil med elito, med navijači na Elland Roadu pa uživa zvezdniški status. A Bielsa ostaja zvest samemu sebi.

Petinšestdesetletni trener se je v začetku tega tedna pojavil na treningu lokalne selekcije dečkov kategorije U11. Fantje so bili gotovo presrečni, prejeli pa so številne koristne nasvete.

Klub Bielsinega ravnanja ni obešal na veliki zvon, a so fotografije s treninga seveda priromale na splet. Vsekakor velikodušna poteza Argentinca.

Marcelo Bielsa je s klopi vodil Newell's Old Boys, Atlas, Club Américo, Espanyol, Athletic Bilbao, Marseille, Lazio in Lille, bil je tudi selektor Argentine in Čila. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.