Zato so ga poslali domov

Foto: EPA
Foto: EPA
Nizozemca Yurija van Gelderja, nekdanjega svetovnega prvaka na krogih, kljub uspešnemu kvalifikacijskemu nastopu ne bo videti v olimpijskem finalu.
Oglej si celoten članek

Neobrzdanega telovadca, ki je naslovnice z ekscesi polnil že v preteklosti, je nizozemska ekipa predčasno poslala domov, potem ko je sobotni uspeh proslavil s celonočnim popivanjem.

Nizozemci so svojim tekmovalcem prepovedali nevarne izlete v Rio in pitje alkohola, van Gelder pa je prekršil obe pravili. Z nočne turneje po mestu se je v olimpijsko vas vrnil šele ob zori in priznal, da je užival alkohol.

"To je grozno za Yurija, a tako vedenje je nesprejemljivo," je najnovejši prestopek 33-letnega telovadca komentiral vodja nizozemske ekipe Maurits Hendriks.

Van Gelder, ki je leta 2005 osvojil tako evropski kot svetovni naslov, je leta 2009 šel še nekoliko dlje kot v Riu. Tri dni pred državnim prvenstvom je zaužil kokain, s čimer si je prislužil suspenz ter ostal brez službe v nizozemski vojski. Po sodnih bitkah je vendarle dobil priložnost, da se kvalificira za igre v Londonu, a mu to ni uspelo.

Van Gelder je po incidentu v Riu napovedal, da bo "dogodke najprej predelal v svojem ožjem krogu in nato podal pojasnilo".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.