Zavarovalnina je težava NBA-igralcev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Amare Stoudemire je že ovrgel možnost prihoda v Maccabi. NBA-zvezde se vse bolj zavedajo, da jim nihče ne bo omogočil milijonskih zavarovalnin. "Ali lahko dobim 22 milijonov dolarjev zavarovalnine za Rona? Ne bi rekel," pove agent Rona Artesta. Si bodo pa za čas lockouta našli kako drugo zaposlitev: Dwyana Wada tako vabi KFC.
Oglej si celoten članek

Amare ne gre v Maccabi

Amare Stoudemire je kaj hitro preklical svoje besede o igranju za telavivski Maccabi. "Evropske ekipe kličejo, a mislim, da bom kar ostal v Združenih državah Amerike. Ostajam zvest New Yorku in Knicksom," je zapisal na Twitterju. Dejstvo je, da košarkarje skrbi možnost poškodb: večmilijonskega zavarovanja jim nihče ne bo omogočil; če se iz Evrope (po koncu lockouta) vrnejo poškodovani, pa lahko ostanejo brez plače v svojem NBA-klubu.

Deron: "Sam sem našel rešitev"

Tako Deron Williams ostaja edini zvezdnik s pogodbo v NBA, ki je privolil v začasno igranje v tujini. Z Bešiktašem se je za eno sezono dogovoril za pet milijonov evrov, a lahko odide takoj, ko se lockout konča. "Govoril sem z veliko igralci in ne bi bil presenečen, če mi bo še kdo sledil. Marsikdo razmišlja o tujini. Odkar je prišlo v javnost, da grem, me kličejo in sprašujejo, kdaj odhajam, in da bi šli tudi oni." Williams se za Evropo ni odločil zgolj zaradi denarja. "Nikoli ne bo več priložnosti, da bi igral in izkusil življenje v tuji državi in zato komaj čakam. Gre za izkušnjo in za igranje. Nočem sedeti doma, kar si ta hip želi NBA. Ne smemo v telovadnice, na smemo v klubske prostore. Najti moramo priložnost, da igramo košarko. Sam sem rešitev že našel. Ko bo lockout končan, se bom vrnil, in to v pravi formi."

Wada vabi KFC

Ko je nastopil lockout, je Dwyane Wade na Twitterju vprašal, če kdo zaposluje. In dobil je ponudbo. Veriga restavracij s hitro hrano KFC mu nudi 250 tisoč evrov (njegovi fundaciji za košarkarske štipendije), če bo stregel na okencu v eni od njihovih drive-thru restavracij. Wade je pred profesionalno kariero v KFC-ju že delal in njihov direktor John Cywinski se s tem vedno rad pohvali.


Artestov agent išče

"Poišči mi najboljšo ekipo," je Metta World Peace oziroma po starem Ron Artest dejal svojemu agentu. Sprva se je šalil, da bi šel na Finsko ali v Anglijo. "Če bova šla v Evropo, bova šla v Izrael, Rusijo, Grčijo, Turčijo, Italijo, mogoče Francijo," pove agent David Bauman. A ta se zaveda ključne težave - zavarovalnine. "Bog ne daj, da bi se poškodoval. Ali lahko dobim 22 milijonov dolarjev zavarovalnine za Rona? Ne bi rekel."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.