Zavca z modrico želi ameriška TV

Foto: Saša Despot dejan zavec Foto: Saša Despot dejan zavec Foto: Saša Despot dejan zavec Foto: Saša Despot dejan zavec Foto: Saša Despot dejan zavec Foto: Saša Despot dejan zavec Foto: Saša Despot dejan zavec Foto: Saša Despot dejan zavec Foto: Saša Despot dejan zavec Foto: Saša Despot dejan zavec Foto: Saša Despot dejan zavec Foto: Saša Despot dejan zavec
Slovenski javnosti se je v Ljubljani predstavil boksar Dejan Zavec, ki je pred desetimi dnevi po skoraj 21 mesecih izgubil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF. Med drugim je razkril, da bo v ring vnovič stopil v začetku prihodnjega leta, najverjetneje februarja ali marca. Za sodelovanje zainteresirana ameriška televizija HBO.
Oglej si celoten članek

Natančno nadaljevanje kariere še ni znano. Dejan Zavec je potrdil, da je za sodelovanje zelo zainteresirana televizija HBO. "Vse skupaj je prelepo, da bi bilo vse res, zato počakajmo, kako se bo razpletlo," je o nadaljevanju povedal Zavec in dodal, da ima njegov tabor na mizi še več zanimivih ponudb različnih ameriških promotorjev in da bo v prihodnjih tednih znano več, a kot je dejal, ne verjame, da bo priložnost za vrnitev v ring dobil že letos, bolj verjetno se bo to zgodilo februarja ali marca, njegov cilj pa je jasen – vrnitev na vrh.

Zavec se je spomnil tudi nedavnega poraza z Američanom Andrejem Bertom v Biloxiju, ki ga je moral zaradi poškodbe očesa predati po peti rundi, čeprav je pred tem pokazal dober boks. Kljub porazu pa ni izgubil dobre volje in smisla za humor, saj je po izrednem sprejemu pri enem od sponzorjev v Ljubljani v šali dejal, da bi izgubil že prej, če bi vedel, da bo kljub porazu doživel takšno dobrodošlico.

"Največ dela imam s tolažbo prijateljev in znancev, vse ostalo gledam pozitivno. Tudi poškodbe so sestavni del športa. Res sem izgubil šampionski pas, a verjamem, da se vse zgodi z nekakšnim namenom. Iz vsega skupaj sem se veliko naučil in včasih je treba stopiti kakšen korak nazaj, da jih potem lahko narediš več naprej," je spomine strnil Zavec in brez pretiravanja pristavil, da je v borbi z Bertom boksal dobro, da na tekmi in pripravi ne bi ničesar spremenil, a nihče ne ve, kako bi se dvoboj v resnici razpletel.

Tudi deset dni po borbi, v kateri mu je Berto vzel naslov, Zavec ni iskal razlogov za poškodbo pri tekmecu, čeprav ga je slednji "usodno" zadel z glavo. "Pred tem je prejel aperkat in kroše, zato je nekoliko izgubil ravnotežje. Lahko bi bilo tudi obratno, enako bi se lahko zgodilo tudi njemu z moje strani. Tega ne bi pogreval. Zgodilo se je in tega se ne da spremeniti," je dejal Zavec.

Bolj pomembno za Zavca je, da se je iz dvoboja veliko naučil. Kot pravi, je Berto odličen tekmec, z odlično tehniko, sam pa je v dvoboju spoznal, da vendarle ni razloga, da bi se bal tekmeca in njegovih udarcev, po katerih naj bi ta slovel. "Udarci so bili močni, a v petih rundah med njimi ni bilo takega, da bi se tekmeca res ustrašil." A vse to so le spomini. Zavec obljublja, da se bo po krajšem zasluženem dopustu vnovič začel pripravljati na vrnitev na boksarski prestol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:40 14. September 2011.

    športnik in človek, ki je lahko vsem zgled

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.