Zavec: "Berto izbira številka ena"

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Tomi Jagarinec (desno) pričakuje, da bo vse znano čez 14 dni. (Foto: Nik Rovan) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Najboljši slovenski boksar vseh časov Dejan Zavec je na sredini tiskovni konferenci med drugim razkril, da se bo naslednjič skoraj zagotovo pomeril z Andreom Bertom. "Berto je izbira številka ena."
Oglej si celoten članek
Andre Berto
Berto se je rodil 7. septembra leta 1983 na Floridi. Odraščal je v družini s kar sedmimi otroci, boks pa mu je na začetku pomagal, da ni zašel v težave. Boksar z vzdevkom "Zver" je zavidljive rezultate dosegal že v amaterskem boksu in nato vse skupaj še nadgradil med profesionalci. V karieri je zbral 27 zmag (21 s KO) in le en poraz, ki mu ga je v zadnji borbi zadal Victor Ortiz in mu tudi odvzel naslov svetovnega prvaka po verziji WBC. Na lestvici boxrec Berto zaseda četrto mesto (Zavec je peti).

Nejasnosti okoli naslednjega dvoboja našega svetovnega prvaka Dejana Zavca praktično ni več. Mr. Simpatikus bo svoj naslov po verziji IBF v velterski kategoriji skoraj zagotovo četrtič branil proti Andreu Bertu, čeprav tako Zavec kot njegov kondicijski trener Tomi Jagarinec vseskozi ponavljata, da se stvari spreminjajo iz dneva v dan, iz ure v uro, ter da vsega skupaj ne moreta potrditi, dokler ne bo vse potrjeno črno na belem. Zavec pa je vendarle potrdil, da bo naslednjič pesti prekrižal z borcem, ki na lestvici kotira med prvo deseterico.

"Prva izbira je Berto. V igri pa sta tudi Randall Bailey in Miguel Cotto," je delček tistega, kar se dogaja v zakulisju, razkril Ptujčan in nadaljeval: "Tudi sam bi izbral Berta. Željo so pokazali tudi v njegovem taboru." Berto je pred kratkim izgubil naslov po verziji WBC in seveda bi zdaj rad kar čim hitreje znova postal prvak. Očitno so v njegovem taboru ocenili, da mu bo to najhitreje in najlažje uspelo prek Zavca, kar pa jih lahko drago stane ... Datum in kraj borbe še nista določena, vendar nejasnosti ni več veliko: "Borba bo na sporedu konec poletja. Kar 90 odstotkov je možnosti, da bo v ZDA," je še dejal Zavec in dodal, da se kot možne lokacije naslednjega obračuna omenjajo še Kitajska, Rusija, Nemčija in tudi Slovenija.

Vse bo znano konec maja
Vse nejasnosti o naslednjem dvoboju naj bi bile jasne konec maja, ko bo v Las Vegasu potekal kongres organizacije IBF. "IBF je tisti, ki bo prižgal zeleno luč," sta potrdila tako Dejan kot Jagarinec. Kljub nekaterim drugačnim informacijam bo tudi v prihodnje nad Dejanovo kariero "roko držal" nemški agent Ulf Steinforth, medtem ko tudi trenerska ekipa na čelu z Dirkom Dzemskim in Jagarincem ostaja povsem enaka kot v preteklosti.

Vsi smo enaki
Zavec bo ob prihodu v ZDA bržkone deležen rahlega podcenjevanja. "Njihovo podcenjevanje je moja prednost. Jaz nisem favorit, toda tudi oni niso zame. Vsi imamo eno glavo, dve roki, eno telo in eno srce," pa se Zavec prav nič ne obremenjuje z "napihnjenimi" Američani.

"Lahko se bori z vsakim"
Zavec in Jagarinec v zadnjem času veliko svoje pozrnosti namenjata predvsem naslednjemu dvoboju, kar pa ne pomeni, da sta pozabila na trening: "Poškodb ni, vse skupaj pa le nadgrajujemo od zadnje borbe. Mentalno in fizično je na vrhuncu in prepričan sem, da bo borba prišla ob pravem času. Priprave potekajo že dobra dva meseca," je dejal Jagarinec, ki ne dvomi, da se jeklena pest s Ptuja v ringu lahko enakovredno kosa s prav vsakim boksarjem: "Naslednja borba bo tista, ki bo predstavljala nov mejnik v Dejanovi karieri. Dejan je svetovni prvak in se lahko bori z vsakim izmed njih."

Korak nazaj za dva ali tri naprej
Po zadnji borbi je Zavcu marsikdo očital, da bi si lahko izbral nekoliko bolj uveljavljenega borca od Paula Delgada. "To je bilo ravno prav, da smo bili opaženi. Še enkrat se je izkazalo, da je včasih treba narediti korak nazaj, da nato lahko narediš dva ali celo tri naprej," pa Zavec ne dvomi, da se je odločil za pravo potezo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.