Zavec: "Pogum imam, srečo tudi"

Foto: Marko Vanovsek
Foto: Marko Vanovsek
Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec je v Mariboru proti Madžaru Ferencu Hafnerju upravičil vlogo favorita in po letu dni odsotnosti iz ringa slavil zanesljivo zmago s tehničnim knock-outom. S šampionskim pasom si je znova nekoliko odprl vrata za tako želeni odmevnejši dvoboj v ZDA.
Oglej si celoten članek

Slovenski boksar Dejan Zavec (34 zmag, 19 s KO, 3 porazi) je sinoči v mariborski dvorani Tabor v dvoboju supervelterske kategorije (do 69,85) premagal Madžara Ferenca Hafnerja (23 zmag, 12 s KO, 6 porazov). V dvoboju za evropskega prvaka po verziji WBO je Zavec predčasno zmago s tehničnim knock outom slavil v sedmi rundi.

"Zdaj me naprej čaka iskanje novega dvoboja, to je tisto, kar je prva naloga. Začeti oziroma nadaljevati moram s treningi, glede na svoja leta si ne morem privoščiti pavze naslednje leto dni. Kmalu se bomo začeli pogovarjati za nov dvoboj, upam, da hitro najdemo novega nasprotnika. Računam, da bi v ring znova stopil čez tri ali štiri mesece, najpozneje februarja 2015, to bi bila zgornja meja. Imen še ni v igri, videti moramo, kdo se bo še boril v naslednjem mesecu, kako se bodo organizirali. Zanimajo me imena, ne bom vzel kogarkoli, izzival bom imena, to me zanima. Dobra osnova je tudi ta evropski naslov, mislim, da je to dovolj izzivalno za nekaj večjega," je dejal Zavec in izpostavil mehiškega zvezdnika Saula Alvareza in portoriškega šampiona Miguela Cotta.

S polno paro naprej

Zavec ne skriva, da ga zanima edino in zgolj Amerika, kjer je doslej vknjižil dva poraza proti Keithu Thurmanu marca 2013 in Andreju Bertu septembra 2011. "Ni skrivnost, kaj me zanima. Ali Amerika tukaj ali Amerika tam. Mnenja sem, da moraš srečo iskati sam, nanjo trkati in jo izzivati. Prepustil bom, da nasprotnika išče menedžer Lou DiBella, iskal bom sam, tudi Nemčija ni izključena, iskal bo tudi Ulf Steinforth (nekdanji menedžer op. p.). Vsako najboljšo varianto bomo takoj zagrabili," je dejal Ptujčan.

S tokratno zmago se bo povzpel tudi po jakostni lestvici, tako velterske, kot supervelterske kategorije. "Ne bomo startali iz ničle, točke se zbirajo, registriran sem v velterski kategoriji, pričakujem pa uvrstitev okrog 15. mesta. To je dobro izhodišče za naprej. Sicer imajo vsi prvaki dvoboje rezervirane, eni naslednji teden, nekateri drugi mesec. Treba bo počakati, 'slalomirati' med njimi, verjamem v to priložnost, mislim, da sem s tokratnim dvobojem dobil odgovore in da bom že jutri lahko gradil s polno paro naprej," je po že 34. zmagi dejal Zavec.

Dzemski do konca kariere

Zavčev trener Dirk Dzemski je bil prav tako zadovoljen s predstavo svojega varovanca, kot pravi, bo treba v kratkem sesti za mizo, pretehtati vse ponudbe in izbrati najboljšo. Njuno sodelovanje je bilo sicer v preteklih tednih oteženo, saj je Zavec treniral v Sloveniji, Dzemski pa je trener v Zavčevem nekdanjem klubu v Magdeburgu. Kljub temu jima je moderna tehnologija omogočila, da sta sodelovala na daljavo.

Foto: Marko Vanovsek Dejan Zavec Ferenc Hafner WBO boks "Redno sva se slišala, nekajkrat sem bil tudi v Sloveniji, Dejan pa v Nemčiji pri meni, tako da sem budno spremljal njegovo pripravljenost. Je pa Dejan zelo izkušen in velik fant, tako da lahko kdaj tri tedne trenira tudi sam. Brez skrbi, Dejanov trener bom do konca njegove kariere," je o prihodnjem sodelovanju dejal 42-letni Nemec. Pri kondicijski pripravi je Zavcu pomagal Tomi Jagarinec, ki se je zaradi tega dvoboja predčasno vrnil iz Katarja, kamor se bo zdaj znova odpravil, saj tam službuje na športnem inštitutu.

V igri tudi polveltrska kategorija

Trenerski ekipi bo tako ostala priprava na naslednje dvoboje, ki bodo bržkone lahko v kar treh kategorijah, saj je tako več možnosti za novo preizkušnjo. "Izbiral bom med veltersko in superveltersko kategorijo, v dveh imam namreč več možnosti za odmevnejši dvoboj. V eni lahko računam na največ tri sli štiri dvoboje na leto, v dveh pa med osmimi in 12. dvoboji. Kjer se bo prej ponudilo, tu sem. Lahko da bo to tudi dvoboj polvelterske kategorije," je še dejal Zavec in zaključil: "Vse življenje verjamem, da pogumne spremlja sreča. Pogum imam, srečo tudi, verjamem, da ne bom rabil dolgo čakati."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.