Zavec pred dvobojem optimističen

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Denis Simčič v petek pričakuje zmago. (Foto: Saša Despot) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

66,5 kg – toliko je na uradnem tehtanju tehtnica pokazala tako svetovnemu prvaku v velterski kategoriji po verziji IBF Dejanu Zavcu kot izzivalcu Rodolfu Ezequielu Martinezu.
Oglej si celoten članek
Galerija in video!
V dodanih zavihkih si lahko ogledate galerijo iz uradnega tehtanja ter zadnji video blog Dejana Zavca.

Pred Obračunom v zmajevem gnezdu, ki ga bo v petek ob 19. uri gostila ljubljanska dvorana Tivoli, so v četrtek v Ljubljani izpeljali še zadnjo formalnost – uradno tehtanje. Prvi je na tehtnico stopil izzivalec Rodolfo Ezequiel Martinez. Že njegov nasmešek je prisotnim dal vedeti, da teža ustreza pravilom v velterski kategoriji (boksar na tehtanju ne sme biti težji od 66,678 kg). Tehtnica mu je pokazala natančno 66,5 kg, enako tudi ptujskemu šampionu Dejanu Zavcu. Nekoliko bolj izmučen od zgubljanja teže je deloval Mr. Simpatikus, a kot je dejal, bo do borbe vse nadoknadil. Po njegovih predvidevanjih naj bi imel pred vstopom v ring približno pet kilogramov več kot na tehtanju. To pomeni, da bo najverjetneje kar nekaj kilogramov težji od svojega tekmeca, vendar v meji predpisanih kilogramov, ter tako le potrdil svoje besede ob prihodu v Slovenijo, da bi lahko v ring stopil že isti večer.

"Vse skupaj je šlo nekako že po stalnicah. V zadnjem času sem moral zbiti med sedmimi in osmimi kilogrami, v zadnjih treh dneh med 2,5 in 3,5 kilograma. To je sicer že rutina, ki vzame nekaj fokusa, nekaj energije, a sem že navajen, tako da s tem ni bilo težav. Zdaj grem nekaj pojest, tako da bom jutri v ringu imel nekje pet ali šest kilogramov več kot zdaj," je po uradnem tehtanju dejal Zavec.
Foto: Žurnal24 Razmišlja le o zmagi
Še preden se je Ptujčan skupaj s svojo ekipo odpravil na pošteno kosilo (špageti in ostala z ogljikovimi hidrati bogata prehrana), je nekaj minut namenil sedmi sili. "Ne. Garal sem zato. Vem, kaj me čaka jutri oziroma kaj moram narediti jutri," je na vprašanje, ali si lahko predstavlja, da bi v petek iz ringa odšel kot poraženec, odvrnil Zavec in dodal: "Jutri (v petek) bo zmagal Dejan Zavec in vse tudi delamo v tej smeri." Ptujčan se zaveda, da bo za zmago morda treba odboksati vseh 12 rund in je na to tudi pripravljen. "Če bo možno že prej, potem bom zaključil predčasno," je še dejal Zavec.

Podobno razmišljajo tudi v taboru Martineza. Argentinec kljub temu, da ga čaka zagotovo najpomembnejša borba v njegovem življenju, ni kazal živčnosti. Na uradnem tehtanju je sproščeno kramljal z novinarji in svojo ekipo. V petek naj bi ga s tribun spremljalo tudi okoli deset njegovih navijačev, ki pa bodo zagotovo v manjšini.

Foto: Žurnal24

Zaspal bo brez težav
Zavca do borbe ob nadzorovanem hranjenju in krepljenju svojega telesa čaka še psihična priprava. Kako Dejan Zavec postane neizprosen? "Tukaj ni veliko filozofije, saj gre za boks. V zasebnem življenju sploh ne pomislim, da bi to počel. To je moj posel od katerega živim. V poslu je potrebno biti profesionalen in zelo natančen. To je stvar navade," je odgovoril Zavec, ki s spanjem dan pred borbo nima večjih težav: "Zaspim lahko kadarkoli in kjerkoli. Na srečo s tem nimam težav. Srčni utrip je sicer nekoliko povečan, saj tudi mentalno poskrbimo, da je tako."

Zavec je še dodal, da pred borbo nima večje treme: "To, da branim naslov svetovnega prvaka, sem si namreč izbil iz glave. Seveda borba veliko prinaša oziroma odnaša. Kljub temu pa se počutim zelo dobro. Sam pri sebi imam vse razčiščeno – boriti se bo treba od začetka do konca."

Po Zavcu in Martinezu so na tehtnico stopili še preostali boksarji, ki bodo v petek nastopili v predborbah. Vsi so zadostili kriterijem, tako da je pred največjim boksarskim spektaklom v zgodovini Slovenije vse pripravljeno. Vse skupaj se bo začelo ob 19. uri. Vrhunec večera, borba med Zavcem in Martinezom, pa naj bi se začel okoli 21. ure. Vsi, ki še nimate vstopnic, si jih čim hitreje priskrbite, saj je povpraševanje vse večje. Nekaj prostora je na voljo tudi na parterju (tako imenovane VIP-vstopnice).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.