Zavec: Težko mi je

Foto: Facebook
Foto: Facebook
''Porazi nikdar niso prijetna stvar, poškodbe še manj, toda takšno je življenje boksarja,'' je po četrtem porazu v karieri zapisal slovenski boksarski šampion Dejan Zavec.
Oglej si celoten članek

Mr. Simpatikus je tudi v tretjem poskusu ostal brez tako želene zmage na ameriških tleh, potem ko je v dvoboju za naslov svetovnega prvaka supervelterske kategorije po različicah WBA in IBO moral priznati premoč sedem let mlajšemu Erislandyju Lari.

Kubanec se je zmage veselil s tehničnim knock-outom v tretji rundi, saj je slovenski boksar, ki od samega začetka ni mogel parirati hitrejšemu nasprotniku, utrpel poškodbo rame, ki je dokončno izničila vse možnosti za morebitno presenečenje.

''Zavca sem zadel z odličnim udarcem v brado, ki je ohromil njegovo telo,'' je povedal Lara in dodal: ''Pritoževal se je nad bolečino v ušesu in nogi, a bistveno je, da sem zmagal.''
Zavec se je po koncu dvoboja držal za ramo, na pomoč mu je priskočila tudi zdravniška služba. Poškodbo je kasneje potrdil z objavo na Twitterju, na Facebooku pa je fotografiji, na kateri odgovarja na vprašanja slovenskih novinarjev, pripisal: ''Težko mi je.''

Zavec je kljub porazu, četrtemu v karieri (35-4, 19 KO), zadržal naslov prvaka po verziji WBF, saj pas tokrat ni bil v igri. Slovenec je že pred odhodom v ZDA povedal, da bo o svoji prihodnosti razmislil po dvoboju z Laro, a glede na to, da si še vedno lasti šampionski naziv, bo najverjetneje vsaj še enkrat stopil v ring.

Lara je od samega začetka s pridom izkoriščal svojo višino in hitrost ter Zavca zasipaval z udarci. Končna statistika? 52-17 v korist Kubanca.

''Vedel sem, da lahko nadaljujem z borbo in čakam na srečni udarec, a možnosti so bile majhne,'' je povedal Zavec in dodal: ''Pametneje je bilo prekiniti in si izbrati drug dan za borbo. Še nikoli se nisem poškodoval na takšen način. Zelo čudno. Bolečina prihaja v valih.''

''Pred poškodbo sem se počutil dobro. Poskusil sem ga presenetiti z borbo od blizu, a prejel sem preveč udarcev, zelo je močan,'' je še povedal slovenski šampion.

xxx
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.