Zavec v sedmi rundi dokončno strl Hafnerja

Foto: Marko Vanovsek Dejan Zavec Ferenc Hafner WBO boks Foto: Marko Vanovsek Dejan Zavec Ferenc Hafner WBO boks Foto: Marko Vanovsek Dejan Zavec Ferenc Hafner WBO boks Foto: Marko Vanovsek Dejan Zavec Ferenc Hafner WBO boks Foto: Marko Vanovsek Dejan Zavec Ferenc Hafner WBO boks
Dejan Zavec je nocoj znova navdušil domače občinstvo. V polni dvorani Tabor, dvoboj si je ogledalo preko 3000 gledalcev, je vseskozi imel pobudo v ringu, na koncu pa slavil zmago nad Madžarom Ferencom Hafnerjem s tehničnim knock-outom v sedmi rundi.
Oglej si celoten članek

Slovenski boksar Dejan Zavec (34 zmag, 18 s KO, 3 porazi) je danes v mariborski dvorani Tabor v dvoboju supervelterske kategorije (do 69,85) premagal Madžara Ferenca Hafnerja (23 zmag, 12 s KO, 6 porazov). V dvoboju za evropskega prvaka po verziji WBO je bil Zavec boljši vso borbo, na koncu je predčasno zmago s tehničnim KO slavil v 7. rundi. Nasprotnik se je sicer izkazal kot žilav, saj se je zamajal že v peti rundi, potem pa je po drugem resnejšem napadu v sedmi rundi glavni sodnik Ištvan Kovač borbo prekinil.

Zavec je dvoboj dobro začel, že v prvi rundi nanizal nekaj močnih udarcev, predvsem direktov v glavo nasprotnika. Hafner je na drugi strani stavil na levi kroše, a velikokrat ni zadel cilja. Ptujčan je s preizkušeno taktiko nadaljeval tudi v drugi rundi, Madžar pa se ni pustil. Še naprej je iskal svojo priložnost, Zavca večkrat potisnil v vrvi, a do končnih udarcev ni prišel.

Provokacije ga niso iztirile

Tudi v tretji rundi je bil domači boksar spet prepričljivejši, več udarcev je našlo svoj cilj. Kljub podrejenemu položaju pa je bil Hafner še vedno odločen, da ostane v borbi. V četrti rundi je Madžar začel s provokacijami, Zavca je pričel pozivati k boju, a slovenski šampion ni nasedel. Držal se je svoje taktike, izkoriščal priložnosti, ki jih je Hafner nudil s spuščanjem rok in še naprej ciljal glavo.

V peti rundi se je scenarij ponovil, Zavec pa je vztrajal pri taktiki, ki se mu je obrestovala. V šesti rundi so Hafnerjeve noge postajale vse mehkejše. Čeprav sta se oba borca nekoliko bolj zatekla k taktiki in čakala drug drugega, je Zavec poskušal z napadanjem celo tako močno, da je sodnik za nekaj trenutkov borbo prekinil in Ptujčanov tabor opozoril o nedovoljenih udarcih.

Za Madžara usoden levi kroše

V sedmi rundi je Zavec končno zlomil odpor žilavega gosta. Ob bučnem navijanju dvorane je nadaljeval močne serije zaporednih udarcev in na polovici nasprotnika prvič prisilil k prisilnemu počepu. Ko se je nekoliko nadihal ob štetju sodnika, je Madžar še poskušal z dvignjenimi rokami. Le nekaj sekund kasneje pa je moral dokončno podpisati kapitulacijo. Zavec je posegel k levemu krošeju, nasprotnika dobro zadel nekoliko nad pasom, Hafner je počepnil, sodnik pa razglasil konec dvoboja in s tem predčasno zmago za Ptujčana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:42 18. Oktober 2014.

    Vse čestitke!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.