Zavrč po preobratu do zmage

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Nogometaši Zavrča so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko z 2:1 (0:1).
Oglej si celoten članek

Zavrčani so popravili vtis zaključka jesenskega dela sezone. Potem ko so v zadnjih devetih krogih dosegli le eno zmago, so na deseti tekmi zapovrstjo dodali drugo, prvo po zadnjih petih obračunih. Ob tem so prvič v sezoni premagali Novomeščane.

Ti so povedli že iz prve priložnosti. V peti minuti je Josip Fuček izvedel kot, Denis Mojstrović pa je povsem osamljen z glavo zadel za vodstvo Dolenjcev, ki so ga zadržali do konca polčasa, čeprav so imeli več od igre domači. Med drugim je v 20. minuti Dejan Glavica poskusil v kazenskem prostoru, izkazal pa se je Miodrag Mitrović. Nevarnih strelov sicer ni bilo veliko, Mitrović pa je imel nekaj težav po poskusu Alberta Riere v 43. minuti, a je žogo še pravočasno ustavil.

Uvod drugega polčasa je bil zelo živahen. Takoj po začetku drugega polčasa so imeli domači na voljo enajstmetrovko po prekršku Luke Bogdana nad Josipom Golubarjem, a je Rieri Mitrović obranil strel z bele točke in nato še poskus Francescu Tahiraju, ki je prišel do odbite žoge. Filip Dangubić je malce zatem na drugi strani meril le malce premalo natančno, v 55. minuti pa je Matija Kovačić obranil še strel Nane Welbecka iz bližine. Priložnosti so si sledile ena za drugo, v 62. minuti pa je Riera s prostega strela s 25 metrov zadel prečko.

V 76. minuti pa so domači izenačili, in sicer po zaslugi avtogola Alena Vučkića, ki je ob izbijanju žoge pred Patrikom Tuđanom zadel lastno mrežo. V 83. minuti je Kovačić obranil nevaren strel Welbecka s približno 20 metrov, v 85. minuti pa so domači povedli. Strelec je bil Tahiraj, ki je v prazno mrežo pospravil žogo po strelu oziroma podaji Tuđana.

Prva liga Telekom Slovenije, 22. kolo:

Zavrč : Krka  2:1 (0:1)
Vučkić 76./ag, Tahiraj 84.; Mojstrović 5.

Sobota:
Celje - Gorica
Domžale - Rudar
Krško - Olimpija

Nedelja:
Luka Koper - Maribor

Lestvica:
1. Olimpija 46 (-1)
2. Maribor 40 (-1)
3. Domžale 35 (-1)
4. Gorica 34 (-1)
5. Zavrč 30
6. Luka Koper 22 (-1)
7. Rudar 22 (-1)
8. Krka 22
9. Celje 22 (-1)
10. Krško 16 (-1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.