Zavrnil milijone in se vpisal v anale

Foto: EPA
Foto: EPA
Ganec Kevin-Prince Boateng, ki v letošnji sezoni igra za Las Palmasi, je v svojem prvem nastopu za novi klub zatresel mrežo nasprotnika in postal eden od štirih nogometašev, ki so bili strelci v štirih najmočnejših evropskih nogometnih ligah. Las Palmas je v uvodnem krogu v gosteh premagal Valencio (2:4).
Oglej si celoten članek

Kevin-Prince Boateng je imel po ne ravno uspešni sezoni v Milanu, ko po vrnitvi med "rossonere" ni dobil ravno veliko priložnosti, bogate ponudbe kitajskih in arabskih klubov, vendar se je odločil, da bo odšel na Kanarske otoke.

Njegova želja je bila, da še naprej igra v eni od najmočnejših nogometnih lig v Evropi, že v svoji prvi tekmi za Las Palmas pa se je vpisal v zgodovino, saj je postal eden od štirih nogometašev, ki so se med strelce vpisali v španski, angleški, nemški in italijanski prvi ligi.

Od Herthe do Las Palmasa

Pred 29-letnim Boatengom, njegov dve leti mlajši brat Jerome igra za münhenski Bayern in nemško reprezentanco, je to uspelo še Romunu Gheorgheju Popescuju, ki je tresel mreže za Barcelono, Tottenham, Hannover in Lecce, Dancu Jonu Dahlu Tomassonu, ki je igral za Villareal, Stuttgart, Newcastle in Milan, zelo uspešen je bil tudi na Nizozemskem, kjer je igral za Heerenveen in Feyenoord ter Nigerijcu Obafemiju Martinsu, ki zdaj igra na Kitajskem, v Evropi pa je igral za Levante, Newcastle, Wolfsburg in Inter iz Milana, prav tako pa tudi za ruski Rubin Kazan in ameriško ekipo Seattle Sounders.

Kevin-Prince Boateng je ob Las Palmasu, ki je odlično začel novo sezono, v Nemčiji gole dosegal še za Hertho in Schalke 04, v Angliji za Pourtsmouth in v Italiji za Milan.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.