Zavrnil povabilo, vredno 12.000 evrov

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski tenisač Paul-Henri Mathieu je zavrnil povabilo organizatorjev za nastop na zadnjem Mastersu letošnje sezone v Parizu.
Oglej si celoten članek

Paul-Henri Mathieu, 96. igralec sveta, je imel zagotovljen nastop na poslednjem letošnjem turnirju serije 1000, vendar se je odločil, da bo povabilo organizatorjev prepustil Pierru-Huguesu Herbertu, ki na lestvici ATP zaseda 138. mesto.

Mathieu si bo nastop na turnirju v francoski prestolnici poskušal izboriti v kvalifikacijah, kjer ga je v uvodnem krogu pričakal Albert Ramos Vinolas

Če bi sprejel povabilo organizatorja, bi samo za nastop v prvem krogu prejel najmanj 12.125 evrov in 10 točk za lestvico ATP, v primeru poraza proti Vinolasu pa bi zaslužil le 1370 evrov in vpisal ničlo na računalniški teniški lestvici.

Francoz je sicer slavil z rezultatom 6:3, 6:2, za uvrstitev v žreb pa bo moral ugnati še Dušana Lajovića.

Uradnega razloga za odločitev, s katero je na kocko postavil več kot 10.000 evrov, ni podal, je pa izjavil, da bi raje zaigral v kvalifikacijah kot neposredno na turnirju. S tem je največ pridobil Herbert, ki si je tako zagotovil košček denarne pogače v Parizu, ki znaša več kot tri milijone evrov.

Mathieu je povabilo, ugibajo mediji, raje prepustil devet let mlajšemu rojaku, ki si ga po njegovem mnenju bolj zasluži, sam pa bo v kvalifikacijah poskušal nadoknaditi tisto, kar je zamudil v preteklih desetih mesecih. V letošnji sezoni je namreč dobil le sedem obračunov, zato bo vsaka minuta na igrišču še kako pomembna. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.