Žbogar močno izboljšal državni rekord

Foto: EPA
Foto: EPA
Plavalec Gorenjske banke Radovljice Robi Žbogar je na plavalnem svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Dohi z izidom 4:09,38 dosegel nov slovenski rekord na 400 m mešano. Lasten rekord, ki ga je dosegel poleti v Kranju, je popravil za neverjetne 5,89 sekunde.
Oglej si celoten članek

Dosežek Roberta Žbogarja dosežek je v ostri konkurenci zadostoval za 18. mesto, veliki finale najboljše osmerice pa je zgrešil za vsega 1,9 sekunde. O gostoti in kakovosti letošnjega tekmovanja pričata podatka, da se je v manj kot dve sekundah zvrstilo kar 11 plavalcev, še na zadnjem prvenstvu v Carigradu pred dvema letoma pa bi izid zadostoval za deveto mesto.

"Z nastopom sem zadovoljen. Tako ali drugače moraš biti z državnim rekordom zadovoljen, a tudi izid je odličen. Pričakoval sem rezultat okrog 4:12 in res sem plaval odlično vse do prsnega sloga, na koncu v kravlu pa mi je malo zmanjkalo moči. A za to so potrebne izkušnje, ki jih v tej disciplini nimam, posebej ne na tem nivoju. Vseeno sem zelo zadovoljen in zdaj grem s polno paro naprej," je bil dosežka vesel 25-letni Žbogar, ki ga na Arabskem polotoku čakata še nastopa na 100 m mešano in 200 m delfin. Zase pravi, da je dal na treningih vse od sebe, zato bo v naslednjih dneh na tekmovanjih le še užival.

Govejškova do 25. mesta

Dobro formo je potrdila tudi Velenjčanka Nastja Govejšek, ki je na 100 m prosto in 50 m delfin dosegla svoja najboljša izida v jutranjem plavanju, v obeh nastopih pa je svoj državni rekord zgrešila za vsega nekaj stotink sekunde. Slovenska reprezentantka je bila na 100 m prosto z izidom 54,11 22., na 50 m delfin pa je izid 26,84, drugi najboljši v karieri, zadostoval za 25. mesto. Tudi Govejškova je bila "žrtev" kakovostne zasedbe tekmovanja, saj bi se pred dvema letoma še gladko z 11. dosežkom prebila v polfinale na 100 kravl.

"Na 100 m kravl sem na začetku preveč zavrtela in na koncu na zadnjih 25 metrih bila ob osebni rekord. Vseeno je bil to moj najhitrejši nastop zjutraj, a konkurenca je tako hitra, da mi ni uspelo priti naprej. Nekoliko manj sem zadovoljna s tekmo na 50 m delfin, a kaj naj. Zdaj se moram spočiti in pripraviti. Pred mano sta še dve disciplini," je po uvodnih nastopih v Dohi ocenila 17-letna Govejškova.

Popoldne le Dugonjić

Popoldan bo imela Slovenija v bazenu le enega plavalca, Damirja Dugonjića. Ta na 100 m prsno brani srebro iz Carigrada 2012, tudi v polfinalu v Katarju pa je dokazal, da sodi med kandidate za zmagovalni oder.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.