ZDA v šoku! Preminil izjemen košarkarski talent

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Pri komaj 19 letih je v prometni nesreči tragično preminil veliki košarkarski talent Terrence Clarke.
Oglej si celoten članek

Terrence Clarke, zvezdnik ene najbolj slovitih košarkarskih kolidž ekip na svetu, Kentucky Wildcats, je smrtno nastradal v prometni nesreči, do katere je prišlo v četrtek popoldne. Clarke je imel vsega 19 let.

Po poročanju ESPN-a naj bi bil Clarke sam v vozilu, ki je pri veliki hitrosti prevozilo rdečo luč na semaforju ter povzročilo nesrečo, do katere je prišlo ob približno 2:10 po kalifornijskem času.

"Nesrečo so ujele nadzorne kamere. Zaletel se je v drugo vozilo, ki se je pripravljalo, da v križišču zavije levo. Zadel je vozilo, nato luč ob cesti, na koncu pa je priletel v betonski zid. Nemudoma je bil prepeljan v bolnišnico Northridge, kjer so kasneje razglasili smrt zaradi poškodb utrpljenih pri nesreči," je za ESPN izjavil predstavnik losangelovske policije, John Matassa.

Na srečo jo je vsaj voznik drugega v nesrečo udeleženega vozila, šlo naj bi za tovornjak, odnesel praktično brez poškodb.

Foto: Profimedia Terrence Clarke

Clarke naj bi bil po izjavi Matasse nepravilno privezan ali celo brez varnostnega pasu, sedel pa je za volanom Hyundaia Genesis, letnik 2021.

"Slabo mi je, sem absolutno zgrožen. Mlada oseba, katero smo vsi ljubili, je toliko prezgodaj izgubila življenja. Pred njim so bile še vse sanje in upanje. Terrence Clarke je bil prekrasen otrok, ki je napolnil sobo s svojo osebnostjo, nasmehom in veseljem. Ljudje so se kar lepili nanj. Ko smo slišali, da smo ga izgubili, tega sploh nismo mogli sprejeti. Še vedno smo v šoku," je o izgubi svojega mladega zvezdnika spregovoril legendarni trener Kentuckyja, John Calipari.

"Terrencovi soigralci in bratje so ga tako zelo imeli radi, zdaj so naravnost skrušeni. Vedo, da smo jim na voljo, karkoli potrebujejo. Sem na poti v Los Angeles, da ponudim svojo pomoč njegovi materi in bratu. To bo zelo težko obdobje za vse, ki smo poznali in imeli radi Terrenca. Pozval bi ljudi, da si vzamejo trenutek in nocoj zmolijo za Terrenca in njegovo družino. Naj počiva v miru."

Clarke, ki je prebil komaj eno leto na kolidžu, se je sicer prejšnji mesec izjasnil, da je zaključil svojo avanturu pri Kentuckyju ter da se bo prijavil na letošnji nabor lige NBA. Prav tako je že podpisal pogodbo z opremljevalcem športne opreme, Klutch Sports.

Foto: Profimedia Terrence Clarke

Mladi Clarke je veljal za velikega talenta, katerega pa so v njegovi kratki karieri pestile poškodbe. Sezono je začel v prvi postavi Kentuckyja, a jo končal že po sedmih tekmah zaradi poškodbe gležnja. Zadnje mesece naj bi tako preživel v polni pripravi za nabor, do katerega naj bi zacelil poškodbo.

Svojo kolidž kariero je zaključil sicer zgolj s povprečjem 9,6 točk na tekmo, a so mu vseeno vsi napovedovali, da naj bi bil zaradi svoje mladosti in razkošnega talenta izbran zelo zgodaj, skoraj zagotovo med prvo petnajsterico.

Clarke je namreč veljal za najbolj talentiranega igralca iz področja Bostona zadnjih let. Po končani srednji šoli Brewster Academy je bil kot 5-zvezdnični talent rekrutiran na kolidž Kentucky. V prostem času, ko se je vrnil v rodni Boston, naj bi že večkrat treniral z največjimi zvezdniki Keltov, kot so Kemba Walker, Jayson Tatum in Jaylen Brown.

"Poznal sem ga. Zelo dobro. Zelo dobro. Zelo zelo zelo tragična novica. Res je zelo težko. Bil je zelo dober poba. Vedno se je smejal, bil poln energije. In zagotovo bi dobil svojo priložnost. Rad bi izrekel sožalje njegovi družini," je o Clarku spregovoril Kemba Walker.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.