Zdesetkani Slovenci boljši od Srbov

Foto: EPA Blaž Janc
Slovenska rokometna reprezentanca je v pripravljalni tekmi v Murski Soboti premagala Srbijo s 36:32 (15:15).
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometaši so na svoji prvi pripravljalni tekmi za nastop na bližnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem v začetku tega meseca na Dolu pri Hrastniku zanesljivo ukanili tekmece iz Irana, na današnjem veliko resnejšem preizkusu znanja pa so na svoji premierni reprezentančni tekmi v Murski Soboti na kolena položili še Srbe.

Izbranci črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Veselina Vujovića bodo zadnji preizkus pred petkovim odhodom z vlakom v hrvaško prestolnico, kjer jih v skupinskem delu tekmovanja čakajo tekme z Makedonci, Nemci in Črnogorci, opravili v sredo, ko se bodo v velenjski Rdeči dvorani ob 18. uri znova pomerili s Srbi.

Nekaj ur pred današnjim dvobojem v prekmurski prestolnici je v slovenski tabor prišla slaba novica, zdravniška služba rokometnega velikana iz Barcelone Juretu Dolencu ni prižgala zelene luči za nastop na Hrvaškem.

Nov udarec Težavam ni videti konca, Vujović izgubil aduta

V primerjavi z zadnjim velikim turnirjem v Franciji močno zdesetkana slovenska zasedba - od prvokategornikov poleg Dolenca manjkajo poškodovani Matej Gaber, Vid Poteko in David Miklavčič, pod vprašajem je še vedno nastop Vida Kavtičnika, medtem ko je po dolgem času znova zaigral rekonvalescent Nik Henigman - je kadrovski primanjkljaju nadoknadila s srčno in bojevito igro.

Vujović je med svojimi varovanci dokaj enakovredno porazdelil minutažo, od prijavljenih igralcev v prvem polčasu ni igral le Patrik Leban. V slovenski igri zavoljo kadrovske "podhranjenosti" ni bilo veliko "fines", kar pa je povsem razumljivo, saj je še vedno v obdobju priprav za veliko pomembnejše in usodnejše tekme na Hrvaškem. Ne glede na to je po izenačeni predstavi v prvem polčasu v drugem povsem zagospodarila na prekmurskem parketu in imela popoln nadzor nad tekmeci, največ pa je vodila za sedem golov (30:23).

V slovenski reprezentanci je bil strelsko najbolj učinkovit Blaž Janc z osmimi zadetki, Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč sta prispevala po pet golov.

"Z zmago smo lahko zadovoljni, čeravno naša igra ni bila najboljša, saj smo prejeli preveč zadetkov. Evropsko prvenstvo bo kmalu, a verjamem v našo ekipo in prepričan sem, da bomo v tem kratkem času odpravili naše napake in iz tekme v tekmo igrali bolje na Hrvaškem."

Blaž Janc

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.