Zdovc na prvi tekmi po vrnitvi do zmage

Foto: Twitter Jure Zdovc
Košarkarji Olimpije so pod Zdovčevo taktirko prišli do zmage na težkem gostovanju.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Krke so v 1. krogu lige Nova KBM za prvaka na domačem parketu izgubili proti Petrol Olimpiji s 65:70 (8:16, 26:35, 45:46). "Vidi se, da smo pod vodstvom novega trenerja cel teden namenili obrambi," je ključni razlog za zmago Ljubljančanov navedel prvi strelec tekme Miha Lapornik.

Ljubljanska ekipa, ki jo je pred tednom dni prevzel nekdanji trener kluba in tudi selektor slovenske reprezentance Jure Zdovc, je prišla do prve zmage v ligi za prvaka. V Novem mestu je vodila večino tekme in na koncu zasluženo osvojila prvi točki. Prvi polčas je pripadel Ljubljančanom, ki so vodili z izjemo samega uvoda tekme. Gostje so si tako že v prvi četrtini priigrali lepo prednost, v drugi pa nekajkrat vodili za 12 točk, na glavni odmor pa so nesli devet točk zaloge.

Krka, ki je v prvem polčasu iz igre metala le 26-odstotno, je v tretji četrtini zizničila zaostanek in v 28. minuti tudi povedla za tri točke. Obetal se je zanimiv konec dvoboja, a so Ljubljančani odlično odprli zadnjo četrtino in si hitro znova priigrali ducat točk prednosti. Gostitelji so se v zadnjih minutah približali, Olimpija pa je prednost uspela ohranjati z uspešnimi prostimi meti. Prave priložnosti za dokončen preobrat pravzaprav ni bilo.

Pri domačih je bil s 13 točkami strelsko najboljši Dominik Mavra, pri gostih pa s 14 točkami Miha Lapornik. Mejo desetih točk so presegli še Marvin Jones (12), Domen Lorbek (11) in Dražen Bubnić (10).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.