Zdovc ostal brez darila

Foto: Žurnal24 Jure_Zdovc_BOT - main
Jure Zdovc je na svoji prvi tekmi na klopi košarkarjev Uniona Olimpije v 12. kolu lige NLB v Zadru klonil z 87:80. To je že osmi letošnji poraz zmajev, ki so na lestvici šele deveti.
Oglej si celoten članek
 

Liga NLB, 12. kolo

Krka : Bosna 75:71
Helios
: Split 89:72
Zadar : U. Olimpija 87:80
Zagreb : C. zvezda 80:84
Budućnost : FMP 64:66
Hemofarm : Vojvodina 96:88*
Partizan
: Cibona 69:56
* po podaljšku

Jure Zdovc, ki je prav danes praznoval 42. rojstni dan, tokrat ni mogel računati na poškodovana Marka Miliča in Makedonca Vlada Ilievskega , kljub temu pa je najboljšo partijo v sezoni prikazal Vladimir Golubović . Na koncu 20 točk srbskega centra, ki je uspešno skakal po obema obročema, ni bilo dovolj za zmago na težkem gostovanju v Zadru, kjer predstave domačih košarkarjev v letošnji sezoni v povprečju spremlja 6.500 gledalcev.

Ljubljančani so se skozi celotno tekmo dobro upirali favoriziranemu nasprotniku, ki je na polčas odšel le s točko prednosti (46:45). Zadar je kasneje pobegnil na pet točk, a se je Olimpija vseskozi vračala v igro in nekajkrat celo povedla. Zeleno-beli so zadnjič vodili dobre tri minute in pol pred koncem srečanja, bilo je 76:75, nato pa je sledil popoln potop. Na klop je moral s petimi osebnimi še tretji strelec zmajev Miha Zupan (12 točk), met pa se je ustavil še Jasminu Hukiču (skupaj 13 točk). Koš gostiteljev je bil za šiškarje zaklet več kot dve minuti, v tem času pa so Zadrčani naredili delni izid 9:0 in povedli za osem točk (84:76). Gostitelji ob bučni podpori domačih navijačev prednosti niso izpustili do konca in slavili zmago z 87:80. To je že njihova osma zmaga, Zdovca, ki je pred dnevi na klopi Uniona Olimpije zamenjal Aleksandra Džikica , pa v prihodnjih tednih čaka garaško delo. Predvsem mora zakrpati luknjasto obrambo, ki je bila tudi tokrat ključna pri novem porazu.


Shields je bil z 22 točkami prvi strelec srečanja v Novem mestu. © ABA

 

Pet zaporednih porazov v ligi NLB in torkov polom v državnem prvenstvu proti zadnjeuvrščeni ekipi iz Nove Gorice je bila popotnica Novomeščanov pred dvobojem z Bosno , v katerem slovenski košarkarji niso nosili zgolj bremena osvojitve točk za čim boljši položaj na lestvici. Tekma je bila tudi zelo pomembna v smislu nacionalnega koeficienta, ki v tem trenutku ni ravno na slovenski strani. V očitnem deficitu kakovostnih igralcev se je trener domačih Sunara tako bolj ali manj vso tekmo zanašal na iste igralce. V izenačenem dvoboju je korak s tekmeci iz Sarajeva sprva držal izjemno razpoloženi hrvaški veteran Marcelić , ko je obstal, pa so se prebudili Pavič , Petrov in Shields . Izid ob polčasu je bil 39:39, v nadaljevanja pa so gostitelji slabo predstavo v nekaterih elementih igre nadomestili z zelo natančnim metom za tri točke in prevzeli pobudo, a so gosti njihovo prednost desetih točk šest minut pred koncem stopili. Podobno je uspelo Krkašem v dramatični končnici, ki so jo s taktičnimi prekrški v zadnjih sekundah in mirnim izvajanjem prostih metov dobili gostitelji.

Helios
je do tretje zmage poizkušal priti proti Splitu , ki ga vodi slovenski trener Slobodan Subotić - Piksi . Slovenskih podprvaki z Dalmatinci niso imeli veliko dela in pred domačimi navijači slavili zanesljivo zmago z 89:72.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.