Zdovc povabil tudi Golemca in Tuška

Foto: Žurnal24 Jure Zdovc se zaveda, da si bodo Rusi proti zmajem reševali kožo. FOTO: Boštjan
Med 24 kandidati za nastop na jesenskem EP v košarki na Poljskem po pričakovanju ni Raša Nesterovića, najboljšim košarkarjem pa sta se pridružila stara znanca Jurica Golemac in Marko Tušek.
Oglej si celoten članek

Selektor slovenske moške košarkarske reprezentance Jure Zdovc je določil 24 kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu, ki izbrano vrsto čaka na Poljskem med 7. in 20. septembrom 2009. Na seznamu so praktično vsi najboljši igralci z izjemo Raša Nesterovića, ki pa je že pred časom napovedal, da ne bo več igral za reprezentanco. Nekoliko presenetljivo sta na seznamu Jurica Golemac in Marko Tušek, ki za reprezentanco že nekaj časa nista igrala.

Bo Marko Tušek spet oblekel reprezentančni dres? © AFP

 
Na seznamu so tako branilci Sani Bečirovič (Roma), Goran Dragić (Phoenix Suns), Nebojša Joksimovič (Hemofarm Vršac), Jaka Klobučar (Union Olimpija), Jaka Lakovič (Barcelona), Domen Lorbek (Benetton), Sašo Ožbolt (Union Olimpija), Beno Udrih (Sacramento Kings), Samo Udrih (Estudiantes) in Saša Vujačič (Los Angeles Lakers), krilni igralci Goran Jagodnik (Nymburg), Marko Maravič (Union Olimpija), Boštjan Nachbar (Dinamo Moskva) in Emir Preldžić (Fenerbahče Ülker) ter centri Mirza Begić (Union Olimpija), Primož Brezec (Roma), Jurica Golemac (Roma), Matej Krušič (Helios Domžale), Erazem Lorbek (CSKA Moskva), Uroš Slokar (GMAC Bologna), Matjaž Smodiš (CSKA Moskva), Gašper Vidmar (Fenerbahče Ülker), Marko Tušek (Avelino) in Miha Zupan (Union Olimpija).

V petek, 12. junija 2009, ob 12.00 bo Zdovc na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju sporočil šestnajsterico, ki bo začela priprave na Rogli, in sicer 22. julija 2009. Prvi del EP bo slovensko moštvo odigralo v Varšavi, kjer se bo pomerilo z Veliko Britanijo, Srbijo in Španijo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.