Zdovc: "Razmišljamo o Top 16"

Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Efes Pilsen
Pred dvema tednoma je bil obstoj Olimpije vprašljiv, zdaj so besede trenerja Jureta Zdovca (končno) optimistične: "Razmišljamo o uvrstitvi v drugi del Evrolige." V četrtek jih čaka AJ Milano.
Oglej si celoten članek

Košarkarje Uniona Olimpije v četrtek ob 21. uri čaka nastop v drugem kolu Evrolige. Njihov tekmec bo moštvo Armani Jeans iz Milana. Čeprav so košarkarski strokovnjaki pred začetkom Evrolige tako Ljubljančanom kot Milančanom pripisovali majhne možnosti za preboj v drugi del tekmovanja, sta obe ekipi presenetljivo uspešno startali v novo sezono. Olimpija je doma po dveh podaljških premagala Efes Pilsen, Armani Jeans pa je z zmago v Moskvi proti CSKA pripravil največje presenečenje uvodnega kola.

Vsekakor nas čaka težko delo, a prepričan sem, da če bomo dali vsi vse od sebe, se lahko iz Milana vrnemo s točkama.
Vlado Ilievski
"Milano je trenutno v odlični formi, čeprav tekma v Moskvi ni bila pravi pokazatelj, saj se je CSKA le nekaj dni prej vrnila s turneje po ZDA. Vseeno je Milano dobro igral in si zaslužil zmago, podobno kot v zadnjem krogu italijanskega prvenstva, ko je porazil Benetton. Vsekakor nas čaka težko delo, a prepričan sem, da če bomo dali vsi vse od sebe, se lahko iz Milana vrnemo s točkama," je na novinarski konferenci v Ljubljani pred tekmo napovedal Vlatko Ilievski.

Trener Jure Zdovc je z razpletom uvodnih tekem več kot zadovoljen. "Pred desetimi dnevi nismo vedeli, ali bo ta klub sploh še obstajal, zdaj pa že razmišljamo o uvrstitvi v drugi del Evrolige. Uvodne zmage so zagotovo dobrodošle, toda tudi kakšen poraz od časa do časa prav pride. Nedeljski proti Ciboni je zagotovo takšen, saj nismo igrali dobro, a smo bili vseeno do samega zaključka v igri za zmago," pravi ljubljanski strateg. "Za zdaj se šele spoznavamo, saj smo skupaj odigrali komaj dve tekmi. Žal nam razpored ne gre na roko, saj nas v prihodnjih dveh tednih čakajo izjemno težke preizkušnje. Najprej Milano, nato Partizan, pa Panathinaikos in nato še Hemofarm. A glavno je, da dobro treniramo in da imamo solidno ekipo."

Ekipo iz Milana, ki se je v zadnjih dveh sezonah uvrstila v finale italijanskega prvenstva, sestavljajo številni izkušeni košarkarji. Dolgoletni strateg Piero Bucchi običajno začenja z branilcema Davidom Hawkinsom in Morrisom Finleyjem, krilom Jonasom Mačiulisom ter igralcema pod košem Aleksejem Pečerovom in Stefanom Mancinellijem. V Moskvi so nato priložnost dobili še Marco Mordente, Ibrahim Jaaber, Mason Rocca in Nicolo Melli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.