Zdovc spet prosil za okrepitve

Foto: Žurnal24 Jure Zdovc za zdaj še ni dobil okrepitve. (Foto: Boštjan Tacol)
Žreb je določil, da sta se Union Olimpija in Krka v pokalu Spar srečala že v četrtfinalu. Tekmo, ki je bila več kot finale pred finalom, bodo navdušenci košarke še dolgo pomnili.
Oglej si celoten članek
Smo utrujeni in jaz še vedno prosim, da bi dobili okrepitve, saj igralci padajo zaradi utrujenosti, a je vse skupaj neuspešno.
Jure Zdovc

Srečanje so po treh podaljških s 122:113 dobili igralci Union Olimpije. Lahko pa bi bilo tudi drugače, saj so Krkaši v rednem delu vodili že za 19 točk, a tokrat so imeli varovanci Jureta Zdovca več sreče in tudi znanja. V dvorani Poden v Škofji Loki ni manjkalo niti incidentov in vroče krvi. Ljubljančani bodo v polfinalu proti Zlatorogu igrali brez kapetana Gorana Jagodnika, trener Jure Zdovc pa bo na klopi pogrešal pomoč Jake Daneua.

"Fantom in mojim pomočnikom čestitam za zmago. Dobro je zmagati tako tekmo, tudi zaradi dejstva, da smo dobili dva ali tri igralce za naprej, hkrati pa je zelo zaskrbljujoč padec ostalih igralcev," je po novi dramatični zmagi v tej sezoni dejal Zdovc, ki je še dodal: "Res je, imamo določene težave, saj Kevinn Pinkney in Vlado Ilievski cel teden nista trenirala, a takega padca, kot je bil v tretji četrtini, si ne smemo dopustiti." Ljubljanski strateg pa je odgovorne še enkrat več pozval, da mu vsaj nekoliko osvežijo ekipo: "Smo utrujeni in jaz še vedno prosim, da bi dobili okrepitve, saj igralci padajo zaradi utrujenosti, a je vse skupaj neuspešno."

Na drugi strani je trener Krke Srb Aleksandar Džikić športno prenesel poraz proti svoji nekdanji ekipi. "Na žalost po zadnji minuti odmora nismo dobro ubranili napada, ko bi lahko posledično zmanjšali razliko, a ta tekma nam je lahko v poduk za naprej. Obe ekipi sta imeli možnosti tako po rednem delu kot v vsakem izmed podaljškov," je povedal Džikić in zaključil z naslednjimi besedami: "Škoda je, da smo se morali srečati že v četrtfinalu, a tak je žreb. Čestital bi Vladu Ilievskemu, ki je kljub poškodbi igral skoraj celo tekmo, kar je herojsko."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.