Zdovčevi fantje na SP trikrat popoldne in dvakrat zvečer

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je objavila razpored tekem prvega dela svetovnega prvenstva v Španiji, na katerem bo sodelovala tudi Slovenija.
Oglej si celoten članek

Slovenska izbrana vrsta bo v prvem delu igrala v Las Palmasu na Kanarskih otokih, štiri dni pred začetkom sklepnega turnirja pa se bo na prijateljski tekmi pomerila tudi z Združenimi državami Amerike.

Slovenija bo priprave za svetovno prvenstvo pričela 16. julija v Zrečah, ožji seznam kandidatov pa bo Zdovc obelodanil v drugi polovici maja.

Prvi Avstralci, zadnji Litovci

Izbranci slovenskega selektorja Jureta Zdovca bodo prvo tekmo na SP igrali 30. avgusta, ob 17.30 se bodo pomerili z Avstralci. V drugem krogu se bodo dan pozneje pomerili z Mehičani (17.30), po dnevu premora pa jih 2. septembra čaka obračun s tekmeci iz Južne Koreje (20.00). Nato sledita še zadnji dve tekmi v prvem delu: Slovenija se bo z Angolo pomerila 3. septembra (17.30), z Litvo pa 4. septembra (21.30).

Razpored slovenskih tekem v prvem delu SP:

Sobota, 30. avgust (1. kolo):
17.30 Avstralija - Slovenija

Nedelja, 31. avgust (2. kolo):
17.30 Slovenija - Mehika

Torek, 2. september (3. kolo):
20.00 Južna Koreja - Slovenija

Sreda, 3. september (4. kolo):
17.30 Slovenija - Angola

Četrtek, 4. september (5. kolo):
21.30 Litva - Slovenija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.