Že na preizkusu trije prek 200 metrov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nova letalnica v Planici je danes doživela in preživela tudi ognjeni krst. Preden je skakalna žirija prekinila polete, se je na zaletni rampi zvrstilo 27 skakalcev,
Oglej si celoten članek

Po ponedeljkovem uradnem odprtju letalnice so prenovljeno planiško velikanko že preizkusili prvi predskakalci. Žagar je prvi zgodovinski skok končal z daljavo 169 metrov. Najdaljši polet je uspel Ernestu Prisliču, ki je skočil kar 227 m.

Dvestometrsko znamko sta z 213 m presegla še Andraž Pograjc, avstrijski nordijski kombinatorec Fabian Steindl pa je pristal pri 201 metru.

Skakalni praznik in sonce privabila več gledalcev

Prve polete na velikanki je v idilični in s soncem obsijani kulisi doline pod Poncami pospremilo nekaj sto staršev in najbolj zvestih navijačev in ljubiteljev poletov, kar je dober obet in povabilo k obisku in ogledu novega športnega praznika v Planici.

Pred prvim uradnim preizkusom skakalnice je potekala nevsakdanja novinarska konferenca, ki ni bila niti najmanj statična, še manj klasična, ampak je bila v gibanju. Slovenski reprezentanti so pričakovanja pred domačim vrhuncem zimske sezone predstavnikom sedme sile predstavili v prvem vagonu rednega potniškega vlaka med Ljubljano in Jesenicami. Slovensko ekipo sestavlja trinajst tekmovalcev na čelu s Petrom Prevcem.

Skoki do četrt kilometra

Nova letalnica po besedah snovalcev omogoča varne skoke do 250 metrov, morda pa tudi nov svetovni rekord, ki znaša 251,5 metra. Takšne možnosti so napovedali tudi današnji najdaljši skoki. Slovenski skakalni as Prevc je še v igri za veliki kristalni globus, tako kot lani, ko je sicer planiško dogajanje ob takrat še nedokončani letalnici gostila prenovljena Bloudkova velikanka. Letos je njegov tekmec Severin Freund. Na strani Nemca je 94 točk zaloge, na strani Slovenca domače okolje in navijači. Prednosti domačega terena pa ne bo, ker bo letalnica za vse nova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.