Že prvi dan v ognju dve Slovenki

Foto: EPA Polona Hercog Wimbledon
Danes opoldne se bo na slovitih travnatih igriščih All England Cluba v Wimbledonu začel tretji turnir za grand slam letošnje sezone.
Oglej si celoten članek

Od slovenskih predstavnikov bosta prvi dan na igrišče med posameznicami stopili Polona Hercog in Dalila Jakupovič.

Wimbledon Bedene dobil lažjega nasprotnika

Slovenija ima v konkurenci posameznikov in posameznic na najstarejšem turnirju za veliki slam pet predstavnikov. Poleg Hercogove in Jakupovičeve v ženski konkurenci nastopata s 59. mestom najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA Tamara Zidanšek in 18-letna Kaja Juvan. Med moškimi bo nastopil Aljaž Bedene.

Posamični dvoboji so na sporedu od ponedeljka, med prvimi pa bo travnata igrišča preizkusila prav Hercogova. Šestdeseta igralk sveta se bo pomerila s 14 mest višje uvrščeno Slovakinjo Viktorijo Kuzmovo. Dvoboj Jakupovičeve in Belgijke Kirsten Flipkens bo sledil pozno popoldne oz. zvečer.

Polemika Hrvat podprl Nadala: "To je bila voda na mlin Đokoviću."

Dvoboji ostalih slovenskih predstavnikov v posamični konkurenci so na sporedu v torek. Bedene se bo pomeril z Italijanom Matteom Berrettinijem, Zidanškovo čaka Kanadčanka Eugenia Bouchard, Juvanovo pa Čehinja Krystina Pliškova.

Naslova na 133. turnirju v Wimbledonu branita Srb Novak Đokovič in Nemka Angelique Kerber. Ob Đokoviću med izrazite favorite sodita še Španec Rafael Nadal in Švicar Roger Federer.

Izrazitih favoritinj ni, saj je razmerje v ženski konkurenci izredno izenačeno. Na papirju za favoritinjo velja nova številka 1 ženskega tenisa, Avstralka Ashleigh Barty, v širši krog teh pa med drugim sodijo Kerberjeva, druga igralka sveta Naomi Osaka in na travi vedno nevarna Čehinja Karolina Pliškova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.