Že v četrtfinalu lige prvakov ponovitev lanskega finala

Foto: Profimedia
Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so danes izžrebali pare četrtfinala ter tudi polfinala lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Pari so Manchester City - Borussia Dortmund, Porto - Chelsea, Real Madrid - Liverpool in ponovitev lanskega finala Bayern München - PSG. Slovenskih nogometašev med osmerico najboljših klubov ni več.

Prve tekme bodo 6. in 7. aprila, povratne pa 13. in 14. aprila. Polfinale bo nato 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa 29. maja v Istanbulu.

V osmini finala je Chelsea izločil madridski Atletico z Janom Oblakom, branilec naslova Bayern je prepričljivo dobil dvoboj z Laziem, Real Madrid z Atalanto Josipa Iličića, Manchester City je odpravil Borussio Mönchengladbach, Porto je izločil Juventus, Borussia Dortmund Sevillo, Paris St. Germain Barcelono in Liverpool Leipzig Kevina Kampla.

Foto: Profimedia Bayern München

Za polfinalno vstopnico se bosta pomerila finalista lanske različice tega tekmovanja Bayern in PSG. Lani je na Portugalskem slavil Bayern z golom Kingsleyja Comana in Parižane obsodil še na eno leto čakanja na prvo lovoriko med evropsko klubsko elito. Trenutno najboljše moštvo angleške lige bo izzvala Borussia iz Dortmunda z najboljšim strelcem tekmovanja, Norvežanom Erlingom Brautom Haalandom (10 golov).

Real Madrid - Liverpool zaenkrat bolje igrata v evropskem tekmovanju, na domačih tleh pa nekoliko zaostajata za pričakovanji. Skupaj sta osvojila kar 19 naslovov evropskega prvaka, 13 jih imajo Španci. Zadnji par je Porto - Chelsea. Porto je doslej dvakrat osvojil ligo prvakov (1986/87, 2003/04), Chelsea pa pred devetimi leti.

* Pari četrtfinala:
Manchester City - Borussia Dortmund
Porto - Chelsea
Bayern München - PSG
Real Madrid - Liverpool

* Pari polfinala
Bayern München/PSG - Manchester City/Borussia Dortmund
Real Madrid/Liverpool - Porto/Chelsea

 

Stojanovićev Dinamo v četrtfinalu z Villarrealom

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu pa so danes izžrebali tudi pare četrtfinala ter polfinala v evropski ligi. Pari so Granada - Manchester United, Arsenal - Slavia Praga, Ajax - Roma, Petar Stojanović pa se bo z Dinamom iz Zagreba pomeril z Villarrealom.

Zagrebčani so v četrtek zvečer presenetljivo po podaljšku izločili moštvo angleškega Tottenhama na čelu s trenerjem Josejem Mourinhom. Tokrat bo Dinamo izzval španskega Villarreala. Prva tekma bo v Zagrebu.

Foto: Twitter Liga Evropa žreb

Prve četrtfinalne tekme bodo 8. aprila, povratne pa 15. Polfinale bo 29. aprila in 6. maja, finale pa 26. maja v Gdansku.

V konkurenci ostajata dva kluba z naslovi v evropski ligi oziroma nekdanjem pokalu Uefa. Manchester United je bil najboljši v sezoni 2016/17, Ajax pa je z zlato generacijo slavil v sezoni 1991/92.

Rdeči vragi se bodo med osmimi najboljšimi pomerili z debitantom v tem tekmovanju, špansko Granado. Ajax bo igral proti Romi, ki je v finalu pokala Uefa igrala v sezoni 1990/91. Dvakratni finalist tega tekmovanja Arsenal (1999/00, 2018/19) se bo v četrtfinalu pomeril s Slavio iz Prage.

* Pari četrtfinala:
Granada - Manchester United
Arsenal - Slavia Praga
Ajax - Roma
Dinamo Zagreb - Villarreal

* Pari polfinala:
Granada/Manchester United - Ajax/Roma
Dinamo Zagreb/Villarreal - Arsenal/Slavia Praga

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.