Želela sta se razstreliti med navijači

Foto: EPA
Foto: EPA
Belgijska policija je aretirala dva moža, ki naj bi načrtovala bombni napad na fan zono evropskega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Po poročanju RTL-a je belgijska policija v mestu Verviers aretirala moža, ki naj bi načrtoval bombni napad na ljudi, ki si bodo ogledali tekmo osmene finala Eura med Belgijo in Madžarsko.

"En človek je bil aretiran v Verviersu, drugi v Tournaiuju," je potrdil predstavnik za odnose z javnostjo pri belgijskem tožilvstvu Eric Van der Sypt, a dodal, da niso našli orožja ali eksploziva. "Prezgodaj je govoriti o tem, da gre za terrozem. Oba morata biti še zaslišana," je še dejal.

Minuli teden so bili obtoženi poskusa "terorističnih umorov' že trije moški, 12 oseb pa je bilo aretiranih v povezavi z grožnjami navijačem, ki so si v Bruslju ogledali tekmo med Belgijo in Irsko. Belgijci so slavili s 3:0.

Belgijo so v tem letu že pretresli napadi v središču glavnega mesta in na letališču v Bruslju, ko je življenje izgubilo 32 ljudi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.