Železarji slavili na odločilni tekmi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Jeseničani po odločilni peti tekmi v polfinalu alpske lige
Oglej si celoten članek

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so dobili odločilno peto tekmo četrtfinala alpske lige proti Gardeni z 2:1 (0:0, 1:1, 1:0). V polfinalu jih čaka Lustenau, ki je bil prav tako šele po peti tekmi boljši od EKZ.

Junak zmage je bil Erik Svetina, ki je dosegel oba zadetka za Jesenice, drugega minuto in 12 sekund pred koncem tekme.

Prvega zadetka na tekmi so se veselili Jeseničani v 28. minuti. Erik Pance je izkoristil napako italijanske obrambe, Svetina pa je zadel, ko so imeli Jeseničani igralca manj na ledeni ploskvi. Gostje so izenačili v 36. minuti; Ville Juhani Korhonen je učinkovito kronal situacijo ena na ena z domačim vratarjem Oscarjem Frobergom.

Odločitev o zmagovalcu je padla povsem v zaključku tekme. Terensko premoč Jesenic je dobro minuto pred koncem z lepo samostojno akcijo in natančnim strelom potrdil Svetina.

Jeseničani bodo tako drugo leto zaporedoma igrali v polfinalu alpske lige, prva polfinalna preizkušnja proti avstrijskemu tekmecu pa jih čaka že to soboto.

V drugem polfinalu bosta igrala Asiago, ki je v četrtfinalu napredoval s 3:0, ter zmagovalec dvoboja Rittner - Cortina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.