Železarji s 5:1, Hebar zabil enajstič

Foto: Žurnal24
Acroni Jesenice so prvič po 22 mesecih v gosteh premagale Beljak in to s kar 5:1. Tilia Olimpija je z dvema goloma Tomija Mustonena in že enajstim letošnjim Andreja Hebarja s 4:2 premagala Linz.
Oglej si celoten članek

Zmaga v Zagrebu je dala Tilii Olimpiji nekaj dodatne samozavesti. V 18. kolu so igrali z neposrednim tekmecem za preboj v končnico. To je Linz. 20 proti devet je bilo v strelih na nasprotnikov gol za zmaje po prvi tretjini. Dva sta šla za hrbet Alexa Westlunda. Za 1:0 je že v drugi minuti zadel Žiga Pance. Osem minut kasneje je na 2:0 povišal Tomi Mustonen. Gostje so znižali z zadetkom Aarona McKenzieja. Na enak način se je začela tekma v Beljaku, kjer so gostovale Acroni Jesenice. Za 0:2 sta zadela Miha Brus in Toni Dahlman, nato je na 1:2 znižal nekdanji član zmajev Kevin Mitchell. A razplet prve tretjine je bil drugačen kot tisti v Ljubljani. Za dvojno vodstvo železarjev je v 19. minuti zadel Rok Tičar.

V drugi tretjini so se v Hali Tivoli zmaji pomaknili nazaj in pobudo so prevzeli gostje (po 40 minutah je bilo v strelih na gol že 32:31). A na semaforju je ostalo 2:1, za kar je najbolj zaslužen vratar Matija Pintarič, ki je ubranil nekaj izvrstnih priložnosti Linza. Medtem so na drugi strani Karavank železarji dosegli še četrti gol in bili vse bliže osmi zmagi v sezoni. Za 4:1 je zadel Robert Sabolič.

Lestvica:
1. KAC 32 točk
2. Beljak 24
3. Salzburg 24
4. Vienna 19
5. Medveščak 19
6. Jesenice 18
7. Graz 18
8. Olimpija 15
9. Linz 13
10. Sapa 12

Premoč iz druge tretjine so igralci Linza z zadetkom za 2:2 kronali šele v tretji minuti odločujoče tretjine. Zadel je Justin Keller. V nadaljevanju pa je več želje in kvalitete pokazala Olimpija. V 51. minuti je zadel kdo drug kot Andrej Hebar. To je bil njegov že enajsti gol v sezoni (ima še sedem podaj). Piko na i za zmago 4:2 je s svojim drugim golom na tekmi postavil Mustonen. Zmaje že v nedeljo čaka še en dvoboj z Linzem, ekipo, ki je očitno res v krizi. Zadnja tretjina je bolj mirno minila v Beljaku, kjer so imeli železarji že od prej visoko vodstvo. Prvo gostujočo zmago pri ekipi VSV je v 48. minuti le še potrdil Dahlman.

Liga Ebel, 18. kolo:

Tilia Olimpija : LiweŽst Linz 4:2
Pance (2), Mustonen (11, 53), Hebar (47); McKenzie (13), Keller (44)

VSV Beljak : Acroni Jesenice 1:5
Mitchell (10); Brus (5), Dahlman (7, 48), Tičar (19), Sabolič (33)

KAC Celovec : Vienna Capitals 5:3

Red Bull Salzburg : Medveščak Zagreb 5:4 (v podaljšku)

SAPA Fehervar : Graz 99ers 3:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.