Želijo si finala

Foto: Žurnal24 Košarkarji Heliosa si želijo znova igrati v finalu slovenskega prvenstva in poka
Košarkarji Heliosa iz Domžal so pred zahtevno nalogo: braniti naslov državnega prvaka. Cilji visoki, a uresničljivi.
Oglej si celoten članek

Košarkarji domžalskega Heliosa so v košarkarski sezoni 2006/07 osvojili slovensko prvenstvo in pokal, solidno pa so nastopili tudi v ligi NLB, kjer se jim je le za nekaj zmag izmuznilo nastopanje v pokalu Uleb. Pred začetkom nove sezone Helios prvi nastop v ligi NLB čaka v torek doma v obračunu s podgoriško Budučnostjo. Vodstvo kluba poudarja, da ima domžalski kolektiv tudi v novi sezoni zelo visoke cilje.

V primerjavi z lansko ekipo so Domžalčani letos šibkejši za Smiljana Paviča in Sašo Dončiča, a vseeno želijo zaigrati v finalu slovenskega prvenstva in pokala. "Naša klubska in delovna filozofija ostaja enaka. Izgubili smo dva košarkarja, zato smo ekipo pomladili. Zadovoljni smo tudi, da smo pripeljali novega trenerja Zorana Martiča. Trenutno nas pesti nekaj poškodb, zato bo predvsem na startu težko, vsekakor pa bomo pokazali pravi obraz, ko bomo v popolni postavi," napoveduje direktor kluba Lado Gorjan in ob tem dodaja, da se bodo za kakšno dodatno okrepitev odločili, če bodo razmere s poškodbami takšne, da se okrepitvi vendarle ne bodo mogli izogniti. Obenem pa pravi, da bodo predvsem v prvem delu sezone veliko priložnosti dobili mlajši košarkarji in si tako nabrali potrebnih izkušenj za odločilni del domačih tekmovanj, izkušena ekipa pa bo nosila večji del bremena v ligi NLB.

Zadovoljen tudi novi trener
Zadovoljen z videnim v Domžalah je tudi trener Zoran Martič, ki pravi, da so Domžale klub, kjer okolje diha s košarko. Prav zato je Helios v zadnjih 15 letih vsakič naredil korak naprej. V ekipi ga najbolj skrbi zdravstveno stanje: "Žal smo prišli do tega, da imamo tri poškodovane igralce in smo trenutno nekoliko šibki na zunanjih položajih. Vem, da bo težko zadovoljiti našo zvesto publiko, ki je bila lani šesti domžalski igralec, zato prosim za malo potrpežljivosti. Čakam na dan, ko bom imel na voljo vse košarkarje." Martič si ob tem želi, da bi si klub v novi sezoni priigral tudi sodelovanje v pokalu Uleb. Težak bo že sam začetek – tekma proti Budučnosti, ki je po Martičevih besedah ena najbolj nadarjenih ekip v ligi. "Sam sem pred tremi ali štirimi leti vodil te igralce, ki so bili takrat stari 16 in 17 let, v vseh teh letih pa so zelo napredovali."

Martič ne skriva, da je po njegovem mnenju prvi favorit za prva mesta v slovenskih tekmovanjih edini prvoligaš Union Olimpija, hkrati pa poudarja, da bodo izkoristili vsako ponujeno priložnost – podobno kot lani, ko pa so Domžalčani Ljubljančane praktično nadigrali, saj so dobili kar osem medsebojnih dvobojev. Enako meni tudi kapetan ekipe Domen Žerak, ki pristavlja: "Čeprav smo izgubili dva igralca, smo homogena in konkurenčna ekipa."

Nove tribune v Komunalnem centru
Letošnja novost v Domžalah je prenova tribun v hali Komunalnega centra, ki je končno postal košarkarska dvorana. "Klub, mesto Domžale, predvsem pa naši navijači si to zaslužijo. Dela v prvi stopnji, ki zajema obnovo tribun, se končujejo in takoj bomo nadaljevali s posodabljanjem. Upam, da bo nekoliko večja tribuna ob povečanem udobju prav tako nabito polna," dodaja Gorjan, ki pravi, da Helios s tem izpolnjuje obljubo izpred treh let. Uradna otvoritev je načrtovana za 15. oktober na tekmi proti beograjskemu Partizanu, v Domžalah pa napovedujejo, da bodo lahko v dvorani prvo tekmo odigrali že v torek z ekipo iz Črne gore.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.