Želijo strožjo kazen za večkratno svetovno prvakinjo

Foto: EPA
Foto: EPA
Pri Fis niso zadovoljni s kaznijo, ki jo je dobila Therese Johaug.
Oglej si celoten članek

Mednarodna smučarska zveza je za norveško smučarsko tekačico Therese Johaug zahtevala ostrejšo kazen in zato vložila pritožbo. Johaugovi so febraurja zaradi jemanja prepovedanih poživil naložili 13-mesečno kazen.

Večkratna svetovna prvakinja v smučarskem teku je bila pozitivna na doping, ki ga je po njenih besedah nevede zaužila z mazilom za ustnice. Zdravnik ji je predpisal mazilo, ki pa je vsebovalo prepovedano sredstvo klostebol.

Fis zdaj meni, da je 13-mesečni suspenz premila kazen, saj je Johaugova spregledala opozorilo na embalaži, pa čeprav je prvič uporabila mazilo in ga kupila v tujini, zaradi česar bi morala biti še posebej pozorna. Morebitno podaljšanje kazni bi lahko pomenilo, da Johaugova prihodnje leto ne bo smela nastopiti na olimpijskih igrah v Pyeongchangu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.