"Želim premešati štrene velikanom boksa"

Foto: www.dejanzavec.com
Foto: www.dejanzavec.com
Dejanu Zavcu se je uresničila velika želja, da bo lahko odšel v ZDA in tudi tam pokazal svoje znanje. Tretjega septembra bo naslov svetovnega prvaka branil proti Andreu Bertu, a Ptujčan se tukaj ne namerava ustaviti. "Prišli smo na vrh, ampak ne do vrha."
Oglej si celoten članek

"Vsekakor vse pride na vrsto. Zdaj je čas za počitek. Med tem časom bodo potekali pogovori. Lahko se zgodi že jutri, lahko šele naslednje leto. Zdaj razmišljam le o saniranju vseh poškodb, da se nato optimalno pripravim za naslednji dvoboj. Letos imam praktično že celo leto težave s poškodbami, tako da me zdaj čaka rehabilitacija, potem pa s polno paro naprej," je po zmagi proti Rafalu Jackiewiczu lanskega septembra v ljubljanskih Stožicah na novinarsko vprašanje, če zdaj sledi odhod v Ameriko, povsem mirno odgovoril svetovni prvak po verziji IBF Dejan Zavec. Ptujčan je že takrat zelo dobro vedel, da se bo njegov trud prej ali slej poplačal. In se je. Pred odhodom onkraj luže je moral Mr. Simpatikus narediti še vmesni postanek, ko je prav tako v Stožicah že v peti rundi nokautiral Paula Delgada, zdaj pa je prišel čas za velike stvari. Najboljši slovenski boksar se bo 3. septembra v ZDA pomeril z Andreom Bertom. Boksar iz Haitija ob Floydu Mayweatherju in  Mannyju Pacquiau velja za enega najboljših v velterski kategoriji.

Forma življenja? "Definitivno"

"Z eno besedo: svetovno," je na naše vprašanje, kako se počuti, ko je končno dobil tisto, kar si zasluži, v smehu odgovoril Zavec. "Prav veliko ni za dodajati. Prišli smo na vrh, ampak ne do vrha. S tem še ni konec. Daleč od tega," pa je Ptujčan dal dobro vedeti, da so njegovi ciliji še veliko višji. "Kar se tiče borbe z Bertom, sem zelo vesel, saj vemo, da Američani radi testirajo in preizkušajo in tujcev kar tako ne spustijo blizu," je razlagal Zavec in dodal: "Zagotovo se mi je odvalil kamen od srca. Zdaj so cilji jasni. Veš, za kaj delaš. Vse ima svoj smisel, ne da treniraš, pa ne veš, za kaj in kdaj." Bo Dejan Zavec 3. septembra v formi življenja? "Definitivno, definitivno," je kot iz topa izstrelil Ptujčan.

Po zmagi proti Delgadu se je oglasilo kar nekaj dvomljivcev in "strokovnjakov", ki so bili prepričani, da si je Zavec Američana izbral namerno, da bi vsaj še nekaj časa obdržal pas, ter da nikoli ne bo videl Amerike. "Že takrat sem rekel, da je včasih potrebno stopiti korak nazaj, da lahko nato spet narediš enega naprej," je v svojem slogu razlagal Zavec in dodal: "Z veseljem lahko rečem: 'Poglejmo sedaj, kdo je imel prav.'"

Čeprav je borba z Bertom za Zavca nedvomno vrhunec kariere, se s tem ne bo zadovoljil. "Ko bom jaz dal svoj maksimum in to ne bo dovolj, bom povsem pošteno povedal, da sem dal svoj maksimum in ni bilo dovolj. To bo za mene pomenilo konec oziroma konec bo takrat, ko bo prišlo do tega, da bo konec. Jaz pa upam, da bo to prišlo takrat, ko bom rekel: 'Leta so me ponesla, prepozno je.' Ampak ne razmišljam o koncu, razmišljam o tem, kako bom popolnoma premešal štrene velikanom boksa." Tudi Pac-Manu in Mayweatherju? "Z največjim veseljem."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.