"Želimo na svetovno prvenstvo"

Foto: EPA
Foto: EPA
Zmaga proti Češki (70:53) je Hrvaški prinesla nastop v drugem krogu v Stožicah.
Oglej si celoten članek

Branilec Krunoslav Simon upa, da se bo s kolegi iz reprezentance uvrstil med najboljšo šesterico.

V tekmi za biti ali ne biti vam je uspelo suvereno premagati Čehe. Ste pričakovali težje delo?
Proti Čehom smo v tekmo krenili v velikem krču. V prvem polčasu so Čehi držali majhno prednost, na začetku drugega polčasa pa smo se malce odlepili in prednost zadržali do konca. Naša zmaga je bila povsem zaslužena.

Koliko moči ste porabili v prvem delu prvenstva?
Ni nam lahko, saj je tempo res brutalen. Večino časa na parketu preživi le devet košarkarjev, zato smo izjemno utrujeni. Odigrali smo pet tekem v šestih dneh in na vsaki tekmi smo garali do zadnjih sekund. Kljub vsemu smo zbrali vse moči, saj je bila tekma s Čehi za biti ali ne biti.

Ste z izkupičkom zadovoljni?
V skupini s Španijo in Slovenijo smo lahko povsem zadovoljni s štirimi zmagami in le enim porazom. Poleg tega bomo v naslednji krog prenesli dve točki, tako da smo cilj izpolnili. Zdaj se moramo dobro odpočiti, nato pa so na vrsti tri tekme, ki bodo odločale o četrtfinalistih.

Pred vami je drugi del EuroBasketa. Kako ocenjujete moč reprezentanc, s katerimi se boste spopadli v Stožicah?
O nasprotnikih v drugem krogu nisem niti razmišljal. V mislih smo imeli vsi skupaj le tekmo s Čehi. Če bi to tekmo izgubili, bi se morali vrniti domov.

S kakšnimi cilji se podajate v naslednje tekme?
Imamo kakovost in ekipni duh, ki nas je krasil še posebno na zadnjih dveh tekmah. Upam, da bodo navijači še naprej z nami v takšnem številu. Povabil bi jih v Ljubljano, kjer si želimo izbojevati mesto med najboljšimi šestimi reprezentancami, ki bodo potovale na svetovno prvenstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.