Žemlja in Bedene vprašljiva za Davisov pokal

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovensko moško teniško reprezentanco prihodnji konec tedna čaka dvoboj prvega kroga v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala proti Poljski. Pred odhodom v Vroclav pa stanje v izbrani vrsti ni nič kaj rožnato; vprašljiva sta tako Grega Žemlja kot Aljaž Bedene.
Oglej si celoten članek

Slovenskemu tenisu začetek leta ni prizanesel. Najprej se je z odjavami in poškodbami srečala nova kapetanka v pokalu Fed Tina Pisnik, zdaj pa podobne težave pretresajo še moško reprezentanco. Grega Žemlja se že tri tedne ubada s skrivnostnim virusom, ki ga je staknil na Novi Zelandiji in zaradi katerega je moral predati dvoboja prvega kroga tako v Aucklandu kot Melbournu. Čeprav so mu zdravniki diagnosticirali virozo, ki naj bi minila ob jemanju vitaminov in antibiotikov, se njegovo stanje v treh tednih ni izboljšalo. Kot pravi sam, se v mirovanju dobro počuti, ko pa stopi na teren, se hitro utrudi in zadiha. Glede na to, da ga prvi dvoboj čaka že čez dober teden, je vprašljivo v kakšnem stanju bo stopil na teren. "Razmišljam tudi o odpovedi, hkrati pa upam, da se bo stanje izboljšalo in da bom lahko zaigral proti Poljski. Mislim, da je tekmec premagljiv, četudi ima na lestvici ATP višjeuvrščene igralce, bo nastopil na podlagi po lastni izbiri in pred domačimi gledalci," pravi Žemlja.

Naslednja težava je Aljaž Bedene, drugi najvišjeuvrščeni slovenski igralec na lestvici ATP (77.). Po prihodu iz Avstralije ga je namreč znova začelo boleti zapestje, s katerim ima težave že nekaj časa. "Upam, da ni ista poškodba, a glede na to, kako me boli, na kakšnem mestu in da so mi rekli, da se tovrstne zadeve rade ponovijo, sumim na najslabše. Po podrobnih zdravniških pregledih bom videl, kako in kaj," meni Bedene.

Foto: EPA blaž kavčič Zaenkrat zdrava le Urbanija in Kavčič

Poleg novinca v izbrani vrsti Mika Urbanije je zdrav in pripravljen na težke dvoboje le Blaž Kavčič. Tudi on je sicer iz Avstralije pripotoval izmučen, vendar mu je nekaj dni počitka odlično delo, tako da bo čez en teden brez dvoma pripravljen stopiti na igrišče. "Poljaki so favoriti, toda to morajo dokazati še na igrišču. Imamo svoje možnosti, a brez dvoma moramo biti zdravi in dati od sebe maksimum," pravi Kavčič.

Na novinarski konferenci v Maxi klubu je kapetana Blaža Trupeja, ki si je privoščil nekaj dni oddiha, nadomestil njegov pomočnik in trener Žemlje Žiga Janškovec. "Stanje res ni rožnato, vendar o kakšnih zamenjavah ne razmišljamo. Mislim, da bomo v Vroclavu nastopili v najmočnejši postavi," je optimističen Janškovec.

Poljsko bodo zastopali igralci, ki so že nekaj let uvrščeni v svetovni vrh. Prvo ime je Jerzy Janowicz, igralec z izjemno močnimi udarci, ki trenutno zaseda 26. mesto na svetu. Drugi lopar je Lukasz Kubot, 76. z lestvice ATP, dvojica Marcin Matkowski/Mariusz Fyrstenberg pa prav tako sodi med najboljše pare na svetu. Zmagovalec dvoboja Poljska - Slovenija se bo v drugem krogu aprila pomeril z Južnoafriško republiko, poraženec pa bo septembra igral za obstanek v prvi evroafriški skupini proti poražencu aprilskega dvoboja Rusija - Velika Britanija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.