Žemlja izgubil v finalu

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Zmagovalec teniškega turnirja challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu je Italijan Lucca Vanni.
Oglej si celoten članek

V finalu je Luca Vanni premagal slovenskega reprezentanta Grega Žemljo s 6:3 in 7:6. Navkljub porazu 28-letni Gorenjec zadovoljen zapušča slovensko obalo, saj je uvrstitev v finale challengerja njegov največji uspeh v zadnjih dveh letih. Žemlja je imel po zmagi na portoroškem turnirju leta 2013 veliko težav z zdravjem, tako da je po lestvici ATP iz 43. mesta zdrsnil na 890.

"Pred začetkom turnirja bi takoj podpisal finale, zdaj, potem ko sem cel teden igral zelo dobro, pa sem kar malce razočaran s porazom. Toda Italijan je bil nocoj enostavno boljši, predvsem z začetnimi udarci je naredil veliko razliko," je po finalnem dvoboju dejal slovenski rekorder po nastopih v državnem dresu.

Foto: Anže Petkovšek Žemlja Za Žemljo je bil to prvi izgubljeni dvoboj na turnirjih Tilia Slovenia Open. Leta 2013 je dosegel pet zmag in dvignil pokal za zmagovalca, 2014 ni nastopil, letos pa mu je Vanni preprečil deseto zaporedno zmago. "Tu v Portorožu je pravi užitek igrati, še toliko bolj, če so tribune polne, kot so bile na polfinalu in finalu. Še najbolj žal mi je vseh navijačev, ki so me spodbujali," pravi Žemlja.

Z 48 točkami (3600 evrov) se bo Žemlja na novi lestvici ATP povzpel blizu 200. mesta na svetu. "Nova uvrstitev na lestvici ATP mi bo odprla precej vrat na naslednjih turnirjih. Verjamem, da se lahko vrnem na mesta, ki sem jih nekoč že zasedal," dodaja Žemlja.

Vanni je za naslov prejel 6150 evrov ter 80 točk, ki ga bodo na novi računalniški lestvici popeljale do 120. mesta. Italijan je zasluženo prišel do naslova. Bil je izjemno natančen pri začetnih udarcih - dosegel je kar 15 asov, samo v prvem nizu pa je imel 93-odstotni izkoristek prvih začetnih udarcev. Hkrati je bil bolj zbran v odločilnih trenutkih. V drugem nizu je pri 4:5 rešil žogo za niz, v podaljšani igri pa je zabil štiri ase in do prvega naslova na turnirjih serije challenger - igral je že dva finala - prišel z neubranljivim servisom.

"Zelo sem srečen. To je moj prvi naslov na challengerjih. Čestitke Žemlji. Velika čast je bila igrati proti tebi, saj sem te prej lahko gledal le na televiziji, hvala pa tudi italijanski publiki, ki me je spodbujala," je dejal Vanni, ki je kot zmagovalec Portoroža nasledil trenutno poškodovanega Blaža Kavčiča.

Izid, finale:

Luca Vanni (Ita/6) - Grega Žemlja (Slo) 6:3, 7:6 (6).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.