Žemlja izvlekel maratonsko zmago

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je v prvem krogu turnirja ATP v maroški Casablanci z nagradnim skladom 420.000 evrov premagal Nemca Matthiasa Bachingerja s 6:7 (3), 7:5 in 7:6 (2). V drugo kolo se je po ekspresni zmagi prebil tudi Aljaž Bedene.
Oglej si celoten članek

Po uvodnem dvoboju, trajal je dve uri in pol, v drugem krogu Žemljo, ki je v Maroku osmi nosilec, čaka zmagovalec obračuna med domačinom Younesom Rachidijem in Švicarjem Henrijem Laaksonenom.

Že v ponedeljek je slovenske nastope v Casablanci dobro začel Blaž Kavčič, ugnal je domačina Mehdija Ziadija s 6:2 in 6:4. Kavčiču in Žemlji se je z zmago v prvem krogu pridružil še Aljaž Bedene, ki je ekspresno, v le 58 minutah, odpravil francoskega kvalifikanta Marca Gicquela s 6:1, 6:4. V nadaljevanju turnirja se bo Bedene pomeril s četrtim nosilcem, Francozom Benoitom Pairejem, ki je bil v prvem krogu prost.

V Casablanci pa slovenskih nastopov za danes še ni konec, za Bedenetom bosta na igrišče stopila še Kavčič in Žemlja, ki ju čaka dvoboj z domačinoma Mehdijem Zaidijem in Mohamedom Saberjem med dvojicami.

ATP 250, Casablanca, 1. kolo:

Grega Žemlja (Slo/8) : Matthias Bachinger (Nem) 6:7 (3), 7:5 in 7:6 (2)
Aljaž Bedene (Slo)
: Marc Gicquel (Fra) 6:1, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.