Žemlja lovi prvi nastop na US Openu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V kvalifikacijah za nastop na zadnjem grand slamu v sezoni v New Yorku je bil v prvem kolu uspešen slovenski tenisač Grega Žemlja. Slabše se je odrezala Petra Rampre, ki je s porazom v treh nizih končala svoje upe za nastop v velikem jabolku. Za uvrstitev v glavni žreb se bo potegoval še Aljaž Bedene.
Oglej si celoten članek

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je v prvem kolu kvalifikacij za zadnji grand slam sezone, odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, premagal domačina Christiana Harrisona s 6:3 in 6:4. Tretji najboljši slovenski tenisač je tako napravil prvi korak k debitantskemu nastopu na prizorišču Flushing Meadowsa. Ameriški turnir je edini izmed velike četverice, kjer Žemlja še nikoli ni zaigral. Petra Rampre je v uvodnem krogu izgubila proti Švicarki Stefanie Voegele s 6:1, 1:6 in 4:6.

Foto: Saša Despot Aljaž Bedene Poleg Žemlje, sicer šestega nosilca kvalifikacij, si bo nastop na OP ZDA poskušal priigrati še Aljaž Bedene, ki nastopa kot drugi nosilec kvalifikacij. Slovenija ima tri železa v ognju v glavnem turnirju – Polono Hercog, Blaža Kavčiča in Katarino Srebotnik med dvojicami. Žreb za US Open bo na sporedu v četrtek.

Odpovedi v ženski konkurenci

Foto: Žurnal24 Wimbledon 2010 ženske četrtfinale Kaia Kanepi Dvakratna zmagovalka turnirjev za grand slam Rusinja Svetlana Kuznjecova in še dve igralki iz prve dvajseterice na svetu so odpovedale nastope na zadnjem letošnjem teniškem grand slamu, ki se bo začel prihodnji teden. Ameriška teniška zveza, ki je prejela odpovedi igralk, ne razkriva razlogov zanje. Kuznjecova, ki je leta 2004 slavila v Flushing Meadowsu, pet let pozneje pa je osvojila še Roland Garros, je v zadnjih mesecih močno nazadovala po lestvici WTA. Nekdaj druga igralka sveta je ta teden šele na 48. mestu. Petnajstorangirana Estonka Kaia Kanepi je zaradi poškodbe pete izpustila že Wimbledon in olimpijske igre, manjkala pa bo tudi 18. igralka sveta Italijanka Flavia Pennetta.

Manjkal bo tudi Rafael Nadal

V moški konkurenci pa v glavnem žrebu ne bo Španca Rafaela Nadala. Tretji igralec sveta, ki je odsoten vse od poraza v drugem kolu turnirja v Wimbledonu, še vedno ni okreval po poškodbi kolena. Španec ne bo mogel ubraniti lanskega finalnega nastopa, kar ga bo na lestvici ATP stalo zajetno število točk. Nadal upa, da se bo lahko vrnil do polfinala Davisovega pokala med Španijo in ZDA.

Hercogova v Dallasu končala v drugem kolu

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je nastop na turnirju WTA v ameriškem Dallasu z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev končala v drugem kolu. Premagala jo je tretja nosilka Italijanka Roberta Vinci s 6:2, 6:3. Hercogova je v prvem krogu turnirja v Teksasu premagala Nizozemko Kiki Bartens s 6:4 v prvem nizu, potem pa je tekmica dvoboj predala. Obračun z Vincijevo je bil za najboljšo slovensko igralko peti v karieri, doživela pa je četrti poraz; tokrat je bila Italijanka, ki je na najnovejši lestvici WTA na 23. mestu, boljša po 75 minutah.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.