Žemlja srečno do drugega kola

Foto: EPA
Foto: EPA
Teniška karavana se je po končanem turnirju v Indian Wellsu že preselila na Florido, kjer v Miamiju poteka drugi turnir serije masters v letošnji sezoni. Prvi favorit je trikratni zmagovalec in branilec naslova Novak Đoković. V žrebu so bili trije slovenski predstavniki. Blaž Kavčič je izpadel v prvem kolu, Grega Žemlja pa je napredoval po predaji Španca Roberta Bautiste.
Oglej si celoten članek

Teniški turnir serije masters 1000 v Miamiju z nagradnim skladom 4,3 milijonov dolarjev se za Slovenijo ni začel najbolje. Blaž Kavčič, prvi od treh slovenskih predstavnikov, je moral v uvodnem nastopu priznati premoč Nemcu Tobiasu Kamkeju, ki je zmagal s 7:6 in 6:3.

Ljubljančan, 82. na lestvici ATP, je proti sedem mest nižjeuvrščenemu tekmecu izgubil prvi niz s 7:5 v podaljšani igri - Nemec je izkoristil že prvo zaključno žogico, v drugem pa sta bila vrstnika izenačena do 2:2, nato pa je 26-letni Kamke dobil igro na servis Kavčiča in dvoboj je bil končan po uri in 41 minutah igre.

Žemlja naprej brez dobljenega niza

Grega Žemlja se je prav tako na igrišču številka 3 pomeril s Špancem Robertom Bautistom. Čeprav je Kranjčan prvi niz igubil (3:6), pa se je na koncu veselil napredovanja v drugo kolo, saj je Španec zaradi poškodbe obračun predal. Poleg Kavčiča in Žemlje na turnirju nastopa tudi Aljaž Bedene, ki se bo v četrtek v uvodnem nastopu pomeril z Nemcem Benjaminom Beckerjem.

ATP Masters 1000, Miami, 1. kolo:

Tobias Kamke (Nem) : Blaž Kavčič (Slo) 7:6 (5), 6:3
Roberto Bautista (Špa) : Grega Žemlja (Slo) 6:3, predaja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:21 21. Marec 2013.

    Grega Žemlja je zmagal ker je Bautista predal dvoboj, ne vem kje ste vi videli da je bilo obratno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.