Žemlja vzel sedem iger Berdychu, izpad Hercogove

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Grega Žemlja je v tretjem krogu končal z nastopi med posamezniki na turnirju v Queensu, kjer ga je s 6:3 in 6:4 izločil drugi nosilec Tomáš Berdych. Žemlja je bil nato v dvojicah uspešen s Srbom Viktorjem Troickim in napredoval v drugi krog. Polona Hercog izgubila v četrtfinalu Nürnberga.
Oglej si celoten članek

Najvišje uvrščeni slovenski igralec na lestvici ATP Grega Žemlja je izpadel v tretjem krogu (osmini finala) turnirja Queens v Londonu z nagradnim skladom 779.665 evrov. Premagal ga je drugi nosilec in šesti igralec na svetu Čeh Tomáš Berdych s 6:3 in 6:4.

Navkljub porazu je lahko Žemlja zadovoljen z doseženim na prvem od dveh pripravljalnih turnirjev za tretji letošnji grand slam v Wimbledonu. Z dvema zmagama je dobil slabih 10.000 evrov denarne nagrade in 20 točk za lestvico ATP, s katerimi se bo v ponedeljek na novi razpredelnici ATP znova prebil pod 50. mesto na svetu.

Hercogova izpadla v četrtfinalu Nürnberga

Polona Hercog je v četrtfinalu turnirja WTA v Nürnbergu z nagradnim skladom 235.000 dolarjev izgubila s Čehinjo Lucie Šafářovo, peto nosilko, s 6:7 (5), 6:3 in 4:6. Čehinja bo v polfinalu igrala z Romunko Simone Halep, sedmo nosilko.

Mariborčanka je s tekmovalko iz Brna izgubila uvodni niz po podaljšani igri. V izredno izenačeni igri je Čehinja dobila le točko več od Hercogove (43:42), pri tem pa je imela precej boljši prvi servis (72-odstotnega, Hercogova 54-odstotnega).

Po uri in 45 minutah je dvaindvajsetletna Slovenka izid v nizih izenačila na 1:1, saj je dobila drugi niz, v katerem je odvzela servis tekmici, s 6:3. Uspelo ji je popraviti prvi začetni udarec, edini zaostanek, pri katerem bi lahko izgubila servis, pa je uspešno nadoknadila.

Hercogova še izenačila, nato konec

Šestindvajsetletna Čehinja je s servisom začela prvo igro tretjega niza, vendar je osvojila le eno točko in Hercogova je povedla najprej z 1:0, nato pa po svojem začetnem udarcu dobila le eno točko (1:1). V tretji igri je Čehinja, ki za razliko od Hercogove igra z levico, vodila že z 40:30, Hercogova je prišla do prednosti, vendar je tekmici uspelo ohraniti servisno igro (2:1).

Tudi Hercogova je bila nato uspešna po svojem servisu (2:2) ter v peti igri povedla s 30:0 in 40:30. Drugo priložnost za odvzem servisa v nizu je izkoristila in povedla. Prednosti pa ni unovčila, saj je brez dobljene točke izgubila svoj naslednji servis, v sedmi igro pa za povrh še zaostajala z 0:40. Dobila je sicer eno točko, kar pa je bilo premalo in Šafářova je vodila s 4:3.

Hercogova dokončne prevlade tekmici vendarle ni prepustila in je na svoj servis izenačila (4:4), nato pa je Čehinja dobila deveto igro. V deseti je Hercogova, ponovno s svojim servisom, v vinerjem prišla do prednosti dveh točk, ki pa ju ni pretvorila v izenačenje na 5:5. Šafářova je potem, ko je Hercogova žogico poslala izven igrišča, izkoristila prvo zaključno žogico za zmago v dvoboju.

Zdaj zaostaja z 1:3

Igralki sta se srečali četrtič, Čehinja pa sedaj vodi s 3:1. Pred tem sta nazadnje loparje prekrižali lani v Charlestonu, ko je bila boljša Šafářová, ki je zmagala tudi leta 2011 v Torontu. Leta 2010 pa je bila v njuni prvi medsebojni partiji gladko boljša Hercogova, ki je s 6:1 in 6:2 slavila na odprtem prvenstvu Francije.

Hercogovi se sicer ni uspelo prebiti v polfinale, se pa po poškodbi, ki jo je kar za nekaj časa oddaljila od turnirskih bojev, počasi vrača in je v Nürnbergu nanizala lepe predstave. V prvem krogu je izločila drugo nosilko Čehinjo Kláro Zakopalovo, v drugem krogu pa Američanko Julio Cohen.

Po porazu Hercogove se je na tem tekmovanju v četrtfinalu poslovila tudi Andreja Klepač. Med dvojicami je morala Slovenka v navezi z Avstrijko Sando Klemenschits priznati premoč Srbkinji Aleksandri Krunić in Poljakinji Katarzyni Piter s 4:6, 7:5, 5:10.

ATP Queens, 3. krog, rezultat:

Posamezniki

Tomáš Berdych (Češ/2) : Grega Žemlja (Slo) 6:3, 6:4;

Dvojice, prvi krog

Grega Žemlja/Viktor Troicki (Slo/Srb) : Oliver Marach/Lukáš Rosol (Avt/Češ) 7:5, 7:6 (2);

WTA Nürnberg, četrtfinale:

Posameznice

Lucie Šafářová (Češ/5) : Polona Hercog (Slo) 7:6 (5), 3:6, 6:4;

Dvojice

Aleksandra Krunić/Katarzyna Piter (Srb/Pol) : Sandra Klemenschits/Andreja Klepač (Avt/Slo) 6:4, 5:7, 10:5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.