Zenit kaznovan zaradi Kosova

Foto: Žurnal24 Uefa bo odločila, ali bo tekma med Zenitom in Juventusom na sporedu danes.
Ruskega nogometnega prvaka Zenit iz Sankt Peterburga je UEFA kaznovala z 10 tisoč evri denarne kazni. Razlog je bilo navijaško izobešanje plakatov s politično vsebino.
Oglej si celoten članek

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (UEFA) je ruskega prvaka Zenit iz Sankt Peterburga kaznovala z 10 tisoč evri denarne kazni, ker so njegovi navijači na tekmi osmine finala pokala UEFA proti Marseillu izobesili transparenta, na katerih je pisalo "Kosovo je srce Srbije" in "Ne damo Kosova". Navijači so sicer transparente pospravili po tem, ko je delegat nanje opozoril policiste. "Stališče UEFA je popolnoma jasno. Nogometnih tekem se ne sme izkoriščati v politične namene," so sporočili iz UEFA.

Zenitu so sicer naložili še dodatnih 8000 evrov kazni zaradi vnosa pirotehničnih sredstev na obračun z Marseillem, prav tako pa mu grozi še kazen zaradi rasističnih izpadov njegovih navijačev. UEFA bo o tem odločala na naslednjem sestanku. Kazen pa je zaradi neprimernega vedenja navijačev doletela tudi Francoze, ki bodo morali odšteti 20.000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.