Zgodba Majdičeve z OI v filmu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri uradnem olimpijskem kanalu so predstavili zgodbo Petre Majdič s sprinta v Vancouvru. Pisal se je 17. februar 2010.
Oglej si celoten članek

"Kar je storila Petra Majdič na olimpijskih igrah v Vancouvru, meji že na čudežno. Bilo je neverjetno," so na uradnem olimpijskem kanalu zapisali ob predstavitvi filma o dogodkih iz leta 2010. Zgodba o padcu Majdičeve in kasnejšemu uspehu sodi v serijo zgodb z naslovom Navkljub vsemu (against all odds).

Majdičeva je takrat na ogrevanju pred sprintersko tekmo, kjer je sodila med največje favoritinje, padla v globok jarek in se poškodovala. Kazalo je, da so njene sanj o olimpijskem odličju že končane, a je slovenski šampionki uspel velik povratek in osvojitev brona.

"Skušali smo ji preprečiti nastop, a smo nato spoznali, da jo v to ne moremo prepričati. Ostalo nam je le, da jo čim bolje podpremo," se je med drugim v filmu spomnil trener Ivan Hudač. "Morala sem startati, v vse skupaj je bilo vloženega 20 let dela. Za mano je bila ekipa, ki je olimpijskemu nastopu posvetila štiri leta svojega življenja," pa je dejala Majdičeva. "Nisem več razmišljala o kolajni, le odnehati nisem želela. Potrudila sem se."

"Ne vrni se v Slovenijo brez kolajne, ker bodo vsi dejali, da si strahopetec, da psihično ne preneseš pritiska velikih tekem. Vrnitev brez odličja bi bila velik neuspeh," je pred finalom razmišljala Majdičeva, a na koncu ji je uspelo.

Kasneje ji niso mogli preprečiti tudi odhoda na podelitev kolajn.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.