Zgodovinski prvi gol Gibraltarja je zabil policist

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Gibraltarja letos prvič igrajo kvalifikacije za veliko tekmovanje, v svoji peti tekmi pa so po zaslugi Leeja Casciara, ki je po poklicu sicer policist, dosegli tudi prvi gol na uradnih tekmah.
Oglej si celoten članek

Gibraltarci so zgodovinski gol dosegli proti Škotom, a jim to ni pomagalo, da ne bi doživeli visokega poraza, gostitelji so jih premagali s 6:1. Lee Casciaro je sicer izenačil na 1:1. Tri gole je za domače dosegel Steven Fletcher, to je bil prvi hat-trick škotskega reprezentanta po letu 1969, dva pa Shaun Maloney.

Zavoljo visoke zmage so Škoti na prvenstveni razpredelnici skupine D na drugem mestu celo prehiteli svetovne prvake Nemce, ki so v Gruziji z goloma Marca Reusa in Thomasa Müllerja premagali Gruzijo z 2:0. Na čelu skupine je še naprej Poljska, ki je z golom Slawomirja Peszka na gostovanju na Irskem vodila vse do zadnje minute, nato pa je Shane Long izenačil.

V skupini F je vodilna Romunija doma le z 1:0 premagala Ferske otoke, uspešna je bila tudi njena prva zasledovalka Severna Irska, ki je z dvema goloma Kyla Laffertyja z 2:1 ugnala Finsko. Grkom tudi v peti tekmi ni uspelo zmagati, na Madžarskem so se z gostitelji razšli brez golov in so še naprej na zadnjem mestu v skupini.

Portugalci so strli odpor Srbov. Ricardo Carvalho jih je v vodstvo popeljal že v deseti minuti, Nemanja Matić je z fantastičnim golom s škarjicami v 61. minuti izenačil, Fabio Coentrao pa je le dve minuti pozneje postavil končni izid. Portugalci so z novimi tremi točkami prevzeli vodstvo v skupini I, pred Dansko, ki je tokrat igrala le prijateljsko tekmo s Francijo (izgubila je z 0:2), in Albanijo, slednja je tokrat z 2:1 premagala Armenijo, čeprav je še v 77. minuti zaostajala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.