Zgodovinski uspeh ekipe Valentina Rossija, katastrofa za tretjega dirkača sezone

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bezzecchi zmagovalec kvalifikacij na Tajskem.
Oglej si celoten članek

Italijanski dirkač Marco Bezzecchi (Ducati VR46) je zmagovalec kvalifikacij v elitnem razredu motoGP pred VN Tajske. To je tudi prvi tako imenovani pole position za ekipo italijanske legende Valentina Rossija. Ob Bezzecchiju bosta nedeljsko dirko s prve vrste začela še Jorge Martin (Ducati Pramac) in Francesco Bagnaia (Ducati).

Foto: Profimedia Marco Bezzecchi

Vodilni v skupnem skupnem seštevku, Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), ki ima pred Bagnaio štiri dirke pred koncem 18 točk prednosti, bo startal s četrtega mesta.

Tretji v skupnem seštevku, Španec Aleix Espargaro (Aprilia) je na dirkališču Chang v Buriramu, okoli 400 kilometrov od Bangkoka, izpadel v prvi kvalifikacijski skupini in bo nedeljsko dirko začel šele s 13. mesta.

Foto: Profimedia Aleix Espargaro

Zmagovalec prejšnje dirke za VN Japonske v Motegiju, Avstralec Jack Miller (Ducati), pa je tokratne kvalifikacije sklenil na sedmem mestu.

V nedeljo bo zaradi koronavirusa Tajska prvič po letu 2019 zopet priča dirki v najelitnejšem razredu motociklizma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.